« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
ZAJEDNO U SRIDU

Sinjani prosvjedovali zbog zatvaranja rodilišta

Prosvjednici su zaprijetili da će, ako se odmah ne odustane od zatvaranja rodilišta, organizirati radikalne akcije zbog svojih žena, djece i Alke

(Jakov Prkić/Cropix)
Više o

skala svemira

,

HUHIV

,

Veli Jože

,

Histrohod

U organizaciji 16 gradskih udruga pod motom "Pogodimo zajedno u sridu" danas je zbog odluke ministarstva zdravstva o zatvaranju sinjskog rodilišta, ispred doma zdravlja u Sinju održan prosvjedni skup.

Na skupu nije bilo predstavnika gradske vlasti, ali je pročitano pismo gradonačelnika Ivice Glavana, koji je upozorio kako je Sinj, uz rodilište, prije dva mjeseca ostao i bez ureda za obranu, pa oko pet tisuća branitelja po najobičniju potvrdu mora ići u Split.

Prosvjednici, prema novinarskoj procjeni oko 300 stanovnika Sinja i Cetinskog kraja, predstavnika civilnih i braniteljskih udruga, navijačkih skupina i drugih, uputili su proglas u kojem su zaprijetili da će, ako se odmah ne odustane od zatvaranja rodilišta, organizirati radikalne akcije zbog "svojih žena, djece i Alke". Poslana je i poruka da su se Sinjani u povijesti borili protiv mletačkog lava, njemačkog orla, srpskoga dvoglavog orla, a sada se moraju pobuniti protiv ličkog medvjeda.

Voditelj ispostave županijskog doma zdravlja dr. Ante Prolić kazao je okupljenima kako poštuje odluku ministarstva, ali kao čovjek i Cetinjanin ne može prihvatiti činjenicu da se zatvara sinjska tradicija te je mandat dao na raspolaganje ravnatelju doma zdravlja.

I upravni odbor VAD-a u svojem je priopćenju za javnost naveo, kako "alkari smatraju da se, usprkos neprijepornim teškoćama koje opterećuju poslovanje rodilišta, zalaganjem lokalnih, županijskih i državnih vlasti može i mora pronaći način za nastavak rada rodilišta, zbog neprijepornih alkarskih razloga, ali i za dobrobit pronatalitetno uvijek pozitivne Cetinske krajine". (hina/metro-portal)

13.05.2010. 15:44:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh