« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
11. 11.

Single's Day, dan za shopping – bez obzira jesi li single ili ne

Single's day obilježava se 11.11. te poznat je i kao Dan samaca u Kini gdje je natalitetna politika dovela do velikog udjela muškaraca u populaciji

Singles day je dan najveće online potrošnje
Singles day je dan najveće online potrošnje (Abrakadabra)
Više o

rasprodaja

,

Abrakadabra shop

,

Dan samaca

,

Singles Day

Prije nego što pošaljete svoje prste u kupovinu i iskoristite izvanredne popuste koji danas vladaju u online svijetu, a tako i na webshopu Abrakadabra, istražili smo odakle i kako je nastao Single's day, dan koji je prvotno slavio samce, a koji je postao najveći svjetski potrošački dan u online svijetu koji se obilježava danas 11.11. 2016.

Potječe iz Kine

Single's day obilježava se 11.11. te poznat je i kao Dan samaca u Kini gdje je natalitetna politika dovela do velikog udjela muškaraca u populaciji. Devedesetih godina 20. stoljeća kineski studenti krenuli su obilježavati dan koji će slaviti slaviti činjenicu što nisu u vezi. Počelo je s četiri samca koji su se željeli osloboditi usamljenosti i monotonije samačkog života.

Popusti za one koji su „single"

Alibaba, 2009. godine prepoznala je ovu komercijalnu priliku, posebice jer su htjeli premostiti period kada nisu postojale prodajne akcije između glavnih kineskih blagdana. Na početku je fokus bio na artikle za samce, ali sada je proširen na sve ciljne skupine.

Veći promet od Black Fridaya

Prva akcija s popustima zabilježila je veliki uspjeh, a trend uspješne prodaje je nastavljen tijekom sljedećih godina kada su se pridružili i drugi webshopovi. Koliko je Single's day značajan u svijetu online kupovine govori i to da je prometom nadmašio čak i Black Friday.

U Hrvatskoj webshop Abrakadabra obilježava Single's day

Na webshopu Abrakadabra pripremili su popuste na asortimane mode, ljepote, sporta, putovanja, ali i brojnih drugih. Nije važno jesi li single ili ne već da je Single's day super prilika za počastiti sebe.

Vrijeme je da pošalješ svoje prste u kupovinu

Popusti na Abrakadabri traju cijeli dan, ali nisu svi aktivni u isto vrijeme. Kreću u 8 sati ujutro i traju sve do ponoći, a svaka dva sata druga kategorija je na popustu - 11%, 22% ili 33%.

Još samo mali dodatak, Abrakadabra dostavlja besplatno na sve kioske Tiska kao i Paketomate. 

11.11.2016. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh