« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
MA DAJ!?

Sindikati kreću u štrajk i traže odgodu državne mature

Ako je i vama pomalo sumnjivo tempiranje generalnog štrajka, vjerojatno imate previsoki IQ za život u Hrvatskoj i čeka vas dobro plaćen posao u inozemstvu

Čisti bezobrazluk, ako pitate nas ...
Čisti bezobrazluk, ako pitate nas ... (Arhiva)
Više o

Vlada

,

štrajk

,

sindikati

,

mirenje

,

5. lipnja

Sindkati državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama kreću u štrajk u srijedu, 5. lipnja zajedno s još devet sindikata nakon još jednog neuspješnog mirenja s Vladom.

Štoviše, zatražena je odgoda državne mature, a Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama obavijestio je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja da u vrijeme štrajka neće obavljati poslove mature.

Predsjednik tog sindikata Branimir Mihalinec prijeti da će NCVV biti odgovoran za štetu koja nastane ako pokušaju provesti državnu maturu, jer će, po njegovom tumačenju, takvi ispiti maturanata biti poništeni.

Apsolutno nevjerojatno je da zaposlenici državnih institucija i javnih službi koji redovito primaju plaće, istina premale i neprimjerene njihovom statusu, pokušavaju iskamčiti prava od Vlade preko leđa maturanata. 

 

03.06.2013. 17:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh