« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
KRIVE IZJAVE

Sindikati istupaju iz pregovora o izmjenama ZOR-a

POGLEDAJTE VIDEO - Poručuju da je premijerkina izjava kako će se Vlada i sindikati danas dogovoriti o izmjenama zakona samo marketinški trik

sindikati ZOR Vlada
sindikati ZOR Vlada (Željko Hajdinjak/Cropix/Infopunkt)
Više o

sindikati

,

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

ZOR

,

Zakon o radu

,

najbogatiji Slovenac

Predstavnici sindikalnih središnjica neće se danas pojaviti u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva na nastavku pregovora o izmjenama Zakona o radu (ZOR).

O razlozima istupanja iz pregovora izvijestili su na konferenciji za novinare. Kažu da su to učinili zbog nekorektne izjave premijerke Jadranke Kosor.

Naime, sindikalci smatraju da je njezina izjava na jučerašnjoj sjednici Vlade kako bi se već danas mogao postići dogovor Vlade i sindikata samo marketinški trik s ciljem da građanima pošalje poruku kako više ne trebaju sudjelovati u prikupljanju potpisa za referendum.

Na prvom sastanku s predstavnicima Vlade, održanom u srijedu u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, dogovoreno je da tijekom pregovora ni jedna strana neće davati izjave, a premijerka je to prekršila, kazao je predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević.

Napominju i da su već prikupili oko 150 tisuća potpisa, što je trećina od 449.506 potrebnih potpisa. Uvjereni su da će do 23. lipnja uspjeti osigurati dovoljnu potporu građana za raspisivanje referenduma.

11.06.2010. 14:34:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh