« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
PROSVJEDI

Sindikati danas u pohodu na Markov trg

Prosvjed protiv prijedloga Zakona o radu (ZOR), o kojem će raspravu ipak početi Hrvatski sabor, održat će se u devet sati na Markovu trgu

Sindikati stižu na Markov trg
Sindikati stižu na Markov trg (Arhiva)
Više o

sindikati

,

prosvjed

,

Markov trg

,

Zakon o radu

Sindikati, koji traže povlačenje novog prijedloga ZOR-a i ponovne pregovore socijalnih partnera o njemu, upozoravali su, među ostalim, da će prihvaćanje prijedloga izmjena ZOR-a u sadašnjem obliku i sadržaju imati ozbiljne negativne posljedice za razvoj učinkovite politike zapošljavanja i radne odnose. Smatraju da bi takav zakon drastično pogoršao uvjeta života i rada hrvatskih građana, produbio nejednakosti i potkopao temelje za budućnost ekonomije i društva.

Prosvjednici će se okupljati na Trgu bana Josipa Jelačića od 8,15 sati do 8,45 sati, a predviđen je dolazak na Trg sv. Marka oko devet sati.

Dio članova Nezavisnih hrvatskih sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Matice hrvatskih sindikata, Hrvatske udruge radničkih sindikata i Udruge radničkih sindikata Hrvatske trebali bi pratiti raspravu s galerije u Saboru, a ostali će je moći pratiti na videozidu postavljenom na Markovu trgu, najavljeno je iz sindikata.

Rasprava o prijedlogu izmjena ZOR-a trebala se održati prošli tjedan, no u zadnji tren prebačena je za ovu srijedu.

Iako se poslijepodne u Saboru moglo čuti da će o svemu danas odlučiti Klub SDP-a, pa je postojala mogućnost da se rasprava još jedanput odgodi, iz sindikalnih središnjica večeras su izvijestili da će se prijedlog novoga Zakona o radu ipak naći na dnevnom redu sjednice Hrvatskog sabora pa će se zato i održati prosvjed.

26.02.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh