« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZORAN MILANOVIĆ:

Sindikati bi sami trebali odlučiti hoće li biti referenduma

Predsjednik SDP-a kaže da su potpisi za referendum protiv izmjena ZOR-a prikupljeni i zato se ništa nije promijenilo, pa sami sindikati moraju odlučiti što će

zoran milanović referendum ZOR
zoran milanović referendum ZOR (Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

sindikati

,

Zoran Milanović

,

ZOR

,

Zakon o radu

,

novčanica

Sindikati trebaju odlučiti žele li referendum ili ne, poručio je danas predsjednik SDP-a Zoran Milanović. "Ništa se nije promijenilo, potpisi za referendum su prikupljeni i na organizatoru - sindikatima je odluka žele li referendum ili ne", izjavio je Milanović novinarima u središnjici SDP-a. Ako sindikati žele referendum, dodao je, sama činjenica da je vlada predložene izmjene ZOR-a povukla iz procedure ništa ne mijenja.

Rekao je da se referendum raspisuje o svakom pitanju iz nadležnosti Hrvatskog sabora, te da je pritom nebitno radi li se samo o namjeri da se nešto napravi. Istaknuo je da nitko ne jamči da vlada za mjesec dana neće isti zakonski prijedlog ponovno uputiti u proceduru. "Pitanje je je li uopće ušao u proceduru", dodao je.

Na pitanje što vidi u vladinoj odluci o povlačenju prijedloga, odgovorio je da vlada očito ne želi očitovanje građana jer, kako smatra, "to je u ovome trenutku puno više očitovanje o vladi nego o Zakonu o radu".

Milanović je istaknuo da vlada nije trebala "nasilnički i neosjetljivo prijetiti" izmjenama zakona koji je donesen prije sedam ili osam godina i predstavlja temelj socijalnog dijaloga. "Taj se zakon mijenja iznimno, kroz dijalog i pregovore koji su dosadni i dugi", poručio je.

U odgovoru na pitanje kako bi se kao premijer postavio po pitanju ZOR-a, istaknuo je da je najbolje odgovorio svojim potpisom na sindikalnu peticiju za raspisivanje referenduma i aktivnim sudjelovanjem SDP-a u toj inicijativi. (hina/metro-portal)

04.09.2010. 15:49:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh