« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
UVREDE I MRŽNJA

Sindikat traži smjenu direktora HEP-a zbog mobbinga nad radnicima

VIDEO - Damir Lučić, direktor Proizvodnog područja zapad došao je s ulice po nalogu bivšeg premijera i odmah uveo teror, tvrde sindikalci

Dubravko Čorak, predsjednik HES-a
Dubravko Čorak, predsjednik HES-a (Infopunkt.tv)
Više o

HEP

,

mobing

,

Hrvatski elektrogospodarski sindikat

,

Damir Lučić

Hrvatski elektrogospodarski sindikat (HES) zatražio je danas smjenu direktora HEP-ova Proizvodnog područja (PP) Zapad Damir Lučića zbog mobbinga koji provodi nad troje radnika, te optužio predsjednika Uprave HEP-a Lea Begovića da štiti Lučića zbog njegova političkog zaleđa.

Damir Lučić je brat državnog tajnika za e-Hrvatsku Igora Lučića pa ga vjerojatno zato Begović ne želi smijeniti, iako postupak njegova opoziva traje već četiri mjeseca, ustvrdio je predsjednik HES-a Dubravko Čorak na konferenciji za novinare.

Lučić, koji je na poziciju direktora "došao s ceste" zahvaljujući intervenciji bivšeg premijera Ive Sanadera, pokušava temeljem lažnih optužbi otpustiti troje radnika u PP Zapadu u Rijeci, od kojih je jedan sindikalni povjerenik, a jednu radnicu je vrijeđao na nacionalnoj osnovi, rekao je Čorak.

O tom slučaju izvijestili smo i premijerku Jadranku Kosor i saborski Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, no uzalud, kažu sindikalci te najavljuju da će, ako se uskoro ništa ne poduzme, HES organizirati štrajk upozorenja, izvijestio je Miroslav Matijević, član HSE-a.

Čorak je od Begovića također zatražio objavu nalaza neovisne revizije o stanju u HEP-u, koje predsjednik Uprave plasira u javnost kada mu to zatreba.

Čitamo u novinama naslove tipa "Kako je u HEP-u nestalo 200 milijuna kuna", koje očito tamo plasira Begović, pa želimo znati istinu, jer nije nam svejedno radimo li u tvrtki u kojoj vlada kriminal ili u kompaniji kaja je ipak lani ostvarila 250 milijuna kuna dobiti, kazao je Čorak.

HEP trenutno duguje dobavljačima 1,8 milijardi kuna, a gospodarstvo, država i građani duguju HEP-u ukupno 1,7 milijardi kuna, pa pitamo Upravu zašto je to tako, dodao je.

Sindikat smatra i da je podatak o navodnom poskupljenju struje za 17 posto svjesno pušten u javnost kako bi se sindikatu i radnicima signaliziralo što ih čeka u pregovorima o novom Kolektivnom ugovoru. (hina/metro-portal)

09.03.2010. 15:16:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh