« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Siemens dijeli tisuću otkaza u Austriji

To je gotovo pola ukupno zaposlenih u toj podružnici

(Getty Images)
Više o

Siemens

,

otkazi Siemens

Njemački industrijski div Siemens najavio je ukidanje više od 1.000 radnih mjesta u svojim austrijskim podružnicama za proizvodnju softvera i inženjering za metalnu industriju.

Lokalno je radničko vijeće priopćilo da Siemens planira do kraja rujna ukinuti oko 850 radnih mjesta u svojoj austrijskoj softverskoj podružnici.

To je oko polovina ukupno zaposlenih u toj Siemensovoj podružnici, što je potvrdio i glasnogovornik te tvrtke u Beču, koji je naglasio da će uprava tvrtke nastojati pronaći društveno odgovorna rješenja. "Otkazi su posljednja opcija", kazao je.

Siemens VAI, jedinica specijalizirana za inženjering u metalnoj industriji i gradnju tvornica, u ponedjeljak je najavila otpuštanje 200 od svojih 1.500 zaposlenika u Linzu do kraja iduće godine.

Izvršni direktor te Siemensove podružnice Richard Pfeiffer kazao je kako je takva odluka posljedica pada potražnje, pri čemu su narudžbe smanjene za 40 posto, prenijela je austrijska novinska agencija APA.

Glasnogovornik Siemensa u Muenchenu kazao je kako zasad nema planova otpuštanja radnika u Njemačkoj. (hina/metro-portal)

26.05.2009. 11:09:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh