« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
SFERAKON

SFeraKon od 12. do 14. svibnja

Znanstveno-fantastična konvencija SFeraKon održat će se od 12. do 14. svibnja u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva

SFeraKon
SFeraKon (Arhiva)
Više o

SFerakon

,

SFeraKon 2023.

Organizator SFeraKona, najstarije i najuglednije znanstveno-fantastične konvencija u ovom dijelu Europe, je Društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba.

Najavljuju da su i ove godine pripremili brojna iznenađenja za zaljubljenika u znanstvenu fantastiku i srodne žanrove.

"Za početak, legendarni lik iz kultne serije Zvjezdane Staze po prvi će puta zamijeniti svjetske pozornice znanstveno fantastičnih konvencija i teleportirati se na - SFeraKon. Ravno sa svemirske postaje Deep Space 9 (Duboki svemir 9), na zagrebačku konvenciju ljubitelja znanstvene fantastike - SFeraKon, dolazi Nicole de Boer, poznata kao Ezri Dax, koja se pridružila glumačkoj postavi serije 'Star Trek: Deep Space Nine' u sedmoj i finalnoj sezoni serije, kada je glumičin lik preuzeo simbionta Trill te je stvoren lik koji je u kratkom vremenu postao nezamjenjiv dio glavne postave serije", priopćili su organizatori. 

Ističu kako je ovo  prvi put da će Hrvatska ugostiti na jednoj od konvencija, glumicu koja je ostavila neizbrisiv trag u kultnoj znanstveno-fantastičnoj seriji Zvjezdane staze.

Osim poznatih gostiju, na SFeraKonu se  i ove godine očekuje više od tisuću posjetitelja, predstaviti će se niz udruga koje se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji će uživati u brojnim predavanjima, igraonicama, turnirima i demonstracijama RPG igara, kao i u sajmu knjiga, prodajnoj izložbi i cosplayu.

Sve informacije vezano za ovogodišnju konvenciju mogu se pratite na službenoj stranici: http://sferakon.org

20.03.2023. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh