« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
DUG JEZIK

Serena Williams kažnjena sa 175 tisuća dolara

"Da mogu, uzela bih ovu lopticu, ugurala ti ju u grlo i ubila te", nije baš najprimjereniji način komunikacije s linijskom sutkinjom

(Wikipedia)
Više o

tenis

,

Serena Williams

,

US Open

,

novčana kazna

Međunarodni teniski savez (ITF) kaznio je američku tenisačicu Serenu Williams sa 175.000 dolara i uvjetnom suspenzijom na dvije godine zbog neprimjerenog ponašanja u polufinalu US Opena.

ITF je precizirao kako će mlađa sestra Williams za svaki sličan incident na nekom od Grand Slam turnira biti suspendirana u US Openu na dvije godine. Međutim, kazna će joj biti smanjena na 82.500 dolara ukoliko u dvije godine ne napravi nikakav incident.

Američka tenisačica je kažnjen jer je u susretu protiv Belgijanke Kim Clijsters zaprijetila linijskoj sutkinji riječima: "Da mogu, uzela bih ovu lopticu, ugurala ti ju u grlo i ubila te," a potom je razbila reket.

Serena Williams se ispričala zbog svoje neprimjerene reakcije, no nije se izvukla novčane kazne. Međutim, taj iznos je za nju prava sitnica jer je samo ove godine zaradila više od 6.5 milijuna dolara.

Do sada je najveću kaznu u tenisu dobio Amerikanac Jeff Tarango 1990. godine koji platio 48.000 dolara zbog 'dugog jezika'. (hina/metro-portal)

30.11.2009. 20:36:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh