« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ZLATO IZ INDIJE

Atletičari paraolimpijci sa SP-a donijeli sedam medalja

U ukupnom poretku zemalja osvajača odličja naši su paraolimpijci s pet zlatnih te srebrnom i brončanom medaljom zauzeli 10. mjesto

(Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

Hrvatski paraolimpijski odbor

,

Darko Kralj

,

Jelena Vuković

,

paraolimpijci

,

Bangalore

,

Boro Rađenović

,

Josip Slivara

,

Miroslav Matić

Rodbina, prijatelji, saborske zastupnice Vesna Škulić i Ljubica Lukačić, ravnatelj Uprave za šport u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Željko Klarić, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak te drugi športski dužnosnici dočekali su u utorak u Zračnoj luci Zagreb članove Hrvatske atletske reprezentacije koji su osvojili sedam medalja na Svjetskom prvenstvu za osobe s amputacijama, niskim rastom i u kolicima, održanom od 24. do 30. studenoga u indijskom Bangaloreu.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić naglasio je da je na Svjetskom prvenstvu nastupilo devetoro naših športaša koji su se natjecali u konkurenciji 271 atletičara iz 36 zemalja.

"U ukupnom poretku zemalja osvajača odličja naši su paraolimpijci s pet zlatnih te srebrnom i brončanom medaljom zauzeli 10. mjesto, ali nismo sigurni da ćemo se i iduće godine moći podičiti ovakvim uspjesima, jer su nam iz državnog proračuna za 2010. godinu odredili čak 20 posto manje sredstava u odnosu na 2009. godinu" kazao je Kovačić.

Zlatnim medaljama okitili su se Darko Kralj, Boro Rađenović i Josip Slivara u svojim kategorijama tjelesnih oštećenja u bacanju kugle, Jelena Vuković u disku i Miroslav Matić u bacanju čunja; srebrom Miroslav Matić u bacanju diska i broncom Jelena Vuković u bacanju kugle. (hina/metro-portal)

01.12.2009. 20:16:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh