« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
DO DALJNJEG

Seljaci Požeštine i dalje blokiraju cestu Požega - Našice

Prosvjednici zahtijevaju isplatu poticaja, protive se smanjivanju poljoprivrednog proračuna, a posebno su ljuti na ministra Čobankovića

(Željko Mužević/Cropix)
Više o

poljoprivreda

,

Petar Čobanković

,

Dragutin Dukić

,

poticaji

,

seljaci prosvjed

,

Ferovac

,

cesta Požega - Našice

Seljaci Požeštine, njih 200-tinjak, nezadovoljni stanjem u poljoprivredi i danas svojim traktorima blokiraju državnu cestu Požega - Našice kod Ferovca.

Oni su sinoć traktore postavili uz prometnicu te tako omogućili prometovanje, no cestu su ponovno blokirali jutros od 8 sati.

Prosvjednici ne odustaju od svojih zahtjeva - isplate poticaja za prošlu i 2008. godina, a protive se i smanjivanju ovogodišnjeg poljoprivrednog proračuna. Razljutila ih je i jučerašnja izjava ministra poljoprivrede Petra Čobankovića kako u proračunu za njih nema novca te da ne postoji dug za 2008. godinu.

Predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje Dragutin Dukić najavljuje da će blokada prometnice biti nastavljena do daljnjega, a kada im se, kako kaže Dukić, pridruže seljaci iz ostalih županija krenut će zajedno put Zagreba.

Do tada očekuju da ih s konkretnim prijedlozima i rješenjima u Ferovcu posjete mjerodavni iz Ministarstva poljoprivrede.

Dukić je ustvrdio da je neistinita izjava ministra da resorno ministarstvo hrvatskim seljacima nije ništa dužno. "Taj dug ostaje i dalje 205 milijuna kuna i mi ga nećemo oprostiti. Tražimo da se to isplati, može u vaulčerima, može u zaštiti, no ta se protuvrijednost mora isplatiti", rekao je.

"Do daljnjega smo ovdje, a poslije kada nam se i druge udruge i županije priključe planiramo krenuti prema Zagrebu u koloni koja će imati i dvije tisuće traktora, a možda i više", kaže Dukić. (hina/metro-portal)

02.03.2010. 15:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh