« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
prosvjedi

Seljaci krenuli na Zagreb

Proizvođači mlijeka iz Slavonije krenuli na prosvjed u Zagrebu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Hrvoje Kusik/CROPIX)
Više o

prosvjed

,

proizvođači mlijeka

,

prosvjed seljaka

Nezadovoljni seljaci krenuli su jutros oko 7 sati prema Zagrebu, izvijestio je u ime organizatora Ivica Miketek, predsjednik Udruge proizvođača mlijeka Osječko-baranjske županije.

U Zagrebu će se danas pred Ministarstvom poljoprivrede okupiti velik broj seljaka s traktorima iz svih dijelova Hrvatske te izraziti nezadovoljstvo, koje podrazumijeva i zahtjev za smjenom ministra poljoprivrede Božidara Pankretića.

Predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo izjavio je kako će seljaci iz Đakovštine krenuti u 8 sati prema Zagrebu "jer su zamoljeni od stočara da krenu sat kasnije dok se namiri stoka i obave ostali poslovi".

Kazao je kako se na benzinskoj postaji kod Đakova okupilo oko 7 sati već 60-tak seljaka s traktorima i automobilima, dodavši kako su ga kasno sinoć izvijestili seljaci iz Istre da će također doći na prosvjede u Zagreb.

Seljaci su nezadovoljni jer im je, kako kažu, ugrožena egzistencija zbog visokih cijena kredita, odbijanja reprogramiranja kredita, neisplaćenih poticaja, ali i zbog "totalne nebrige države za njihov položaj".

Izvor: Hina

10.06.2009. 08:14:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh