« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
Shakir Stewart

Šef glazbene industrije pronađen mrtav

Izvršni direktor glazbene kompanije koja producira zvijezde poput Rihanne i LL Cool J-a

Fotografija vijesti
Više o

hip hop

,

Def Jam

,

Shakir Stewart

,

glazbena industrija

Shakir Stewart, 34, pronađen je mrtav ovoga vikenda u svome stanu u predgrađu Marietta, u Atlanti, izvijestila je tamošnja policija. Nakon što je odvezen u bolnicu ustanovljeno je kako mu nema spasa, preminuo od prostrijelne rane za koju je ustanovljeno da ju je sam zadao.

Stewart je u lipnju ove godine zamijenio slavnog Jay-Z-a na mjestu izvršnog direktora glazbene izdavačke kuće Def Jam koja je plasirala zvijezde poput Rihanne i LL Cool J-a.

Financijski savjetnik Def Jam-a, Michelle Rivers, kazao je kako je Shakirovo ponašanje zadnjih nekoliko tjedana bilo strano i potpuno drugačije od onoga što su poznavali. 'Iako smo mu svi željeli pomoći, Shakir je bio povučen u sebe i patio je sam.'

Izdavačka kuća o Stewartu ima samo lijepe riječi, 'bio je predivan prijatelj i nadahnuće svim zaposlenicima i umjetnicima, ali i svojoj obitelji te mnogobrojnim prijateljima.'

Stewart se u Def Jamu dokazao svojim talentom i predanošću, prije nego što je napredovao na mjesto direktora radio je kao skaut za uspješnim pjevačima te je potpisao ugovore s Rick Rossom i Young Jeezyem. Potpisao je mnogobrojne ugovore sa danas slavnim zvijezdama, a prije nego što je došao u Def Jam u izdavačkoj kompaniji Hitco potpisao je ugovor s Beyonce, a u Arista Recordsu sa zvijezdama &B i Ciarom.

Christopher Hicks, kolega i blizak dugogodišnji prijatelj kazao je 'on je bio jedan i neponovljiv'. 'Što god da se dogodilo u zadnjih 24 sata neće imati utjecaja na naše sjećanje na njega.'  (metro portal)

04.11.2008. 10:30:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh