« Film
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
LEGENDARNI

Sedam najboljih filmova Roberta De Nira

Nakon što su ga pošteno oprali kritikom recentne produkcije filmova, Nemilosrdni gadovi prisjetili su se zašto je De Niro jedan od najvećih glumaca u povijesti

Travis Bickle je legendarni lik iz Taksista
Travis Bickle je legendarni lik iz Taksista (Arhiva)
Više o

najbolji filmovi

,

Kum

,

taksist

,

Robert De Niro

,

Razjareni bik

Prije nekih 30-35 godina Robert De Niro bio je najbolji glumac na svijetu. To je postalo opće mišljenje, gotovo bi se reklo službeno, u periodu između drugog „Kuma" (1974.) i „Razjarenog bika" (1980.), a u kojem je nanizao doista nevjerojatnu listu uspjeha, listu kakvu većina glumaca ne snimi tijekom cijele karijere: Scorseseov „Taksist", Bertoluccijevo „Dvadeseto stoljeće", Kazanov „Posljednji tajkun", „New York, New York" ponovno sa Scorsesejem i Ciminov „Lovac na jelene".

Za jednu veliku karijeru dovoljno, no osim spomenutih De Niro je snimio još desetak antologijskih filmova i kakvu god top listu napravili neće biti potpuna. Pokušavajući se probiti kroz nevjerojatno bogatu filmografiju, shvatili smo kako smo pripremajući paralelno izbor sedam najgorih De Nirovih uloga ipak imali neusporedivo lakši posao.

Danas više nema, kao nekoć, najboljeg glumca na svijetu (a ta je titula je bila tim vrednija što su u konkurenciji bili i teškaši poput Marlona Branda, Ala Pacina i Dustina Hoffmana), no samo pogled na njegovu greatest shits listu dovoljan je za ustvrditi da De Niro danas to, na žalost, više nije.

Možda mu se ponovno potrefi, osobito ako se realizira najavljeni reunion s Martinom Scorsesejem, no do tada preostaje nam tek prisjetiti se njegovih boljih dana, genijalnih uloga i filmova. Između tri filma snimljena s Martinom Scorsesejem prvo je mjesto ipak pripalo „Razjarenom biku".

Cijeli izbor najboljih filmova Roberta De Nira možete pronaći na portalu Nemilosrdni gadovi.

03.10.2013. 09:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh