« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
nesklad 2

SDP traži reakciju DORH-a u slučaju Sanadera i Hypo banke

Željko Jovanović kaže da se primanja bivšeg premijera moraju usporediti s njegovom imovinom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

Hypo banka

,

Željko Jovanović

,

Slavko Linić

Predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije i saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci da je to vijeće primilo "opsežnu dokumentaciju" o slučaju posredovanja Ive Sanadera u poslovanju s Hypo bankom, te da ju je proslijedilo Državnom odvjetništvu.

Od Državnog odvjetništva očekuje se reakcija u skladu s njegovim ovlastima, a možda je vrijeme za akciju 'Nesklad 2', kazao je Jovanović. Primanja bivšeg premijera Sanadera treba usporediti s njegovom imovinom, rekao je Jovanović dodajući da imovinu, ako je u nesrazmjeru, treba oduzeti.

SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić istaknuo je da se od glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića očekuje da jasno kaže je li bilo provizija i posredovanja bivšeg premijera u slučaju Hypo banke. "U ovoj državi je previše priča, a premalo odgovora DORH-a. Za neke ministre DORH je reagirao u roku od 24 sata pa bi možda trebao i sada jer - sve dok odvjetništvo ne reagira - svi medijski napisi ostaju samo obične priče", rekao je Linić.

Dio medija danas je izvijestio da je austrijski list "Die Presse" objavio temu o toj banci, u sklopu koje je prenio i priču pod naslovom "Bombastični detalji o poslovima na Balkanu koruške banke", u kojoj se Sanadera spominje kao osobu koja je Hypo banci otvorila vrata za poslovanje u Hrvatskoj i koja je za posredovanje u kreditiranju dobivala pozamašne provizije.

Bivši premijer i počasni predsjednik HDZ-a Ivo Sanader opovrgnuo je danas medijske tvrdnje da je od Hypo-Alpe-Adria Banke dobio proviziju za posredovanje u poslu. (hina/metro-portal)

15.12.2009. 17:10:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh