« Zagreb
objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

SDP optužuje HSS za prijevaru

Sada već oporbeni SDP smatra kako iza svega stoje ‘pritisci premijera Ive Sanadera’

Dosadašnja predsjednica Županijske skupštine Palma Klun-Posavec (SDP) odbacila je sve HSS-ove optužbe
Dosadašnja predsjednica Županijske skupštine Palma Klun-Posavec (SDP) odbacila je sve HSS-ove optužbe
Više o

HDZ

,

HSS

,

SDP

,

hrvatska vlada

,

Božidar Pankretić

,

Palma Klun-Posavec

Predsjednica Skupštine Zagrebačke županije, članica Socijaldemokratske partije Palma Klun-Posavec, jučer je, uoči današnje sjednice Županijske skupštine, optužila HSS da pod diktatom HDZ-a ruši županijsku koalicijsku vlast HSS-a i SDP-a, ocijenivši to prijevarom birača.

Klun-Posavec na konferenciji za novinare pod nazivom ‘HSS-ova prijevara’ odbacila je tvrdnje HSS-a da se koalicija raskida zbog najavljene strateške suradnje SDP-a s HNS-om, optuživši čelnika HSS-a i ministra poljoprivrede Božidara Pankretića da samo provodi odluke predsjednika HDZ-a Ive Sanadera. Optuživši HSS da je prevario birače i koalicijskog partnera, naglasila je da je koalicija bila stabilna sve do 30. lipnja, kad je HSS odlučio pregovarati o koaliranju s HDZ-om.

Kao primjer dobre suradnje navela je da su pozivnice za svečanu sjednicu Županijske skupštine (17. srpnja) već tiskane s logotipom HSS-a i SDP-a. Naglasivši da je koalicija s HSS-om u Županiji dobro funkcionirala iako nije bila savršena, istaknula je da je Zagrebačka županija pod koalicijskom vlašću postala jedno od gospodarski najrazvijenijih područja u zemlji. HSS je s HDZ-om počeo ‘preslagivati koalicije’ uoči lokalnih izbora u Hrvatskoj iduće godine u svibnju i to je razlog raskida i koalicije u Zagrebačkoj županiji, tvrdi Posavec-Klun.

Naime, tajnik županijskog HSS-a Roman Rodić  rekao je u utorak da je  koalicija raskinuta ‘zbog poteškoća među koalicijskim partnerima koje traju već dvije godine’, te činjenice da godinu dana nije bilo političke koordinacije.   (METRO)

HSS nezadovoljanHSS Zagrebačke županije u utorak je objavio kako raskida koaliciju HSS-SDP-HNS-HSU zbog ‘dužega nesuglasja među potpisnicima koalicijskog sporazuma i počinje dogovor za sklapanje koalicije s HDZ-om’. Odluku je u ponedjeljak jednoglasno donijelo Predsjedništvo županijskog HSS-a. 

02.07.2008. 22:56:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh