« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
REEVIDENCIJA ČLANSTVA

SDP odgodio unutarstranačke izbore u Zagrebu

Prema riječima Željke Antunović unutarstranački izbori neće biti pokrenuti još najmanje dva mjeseca

Igor Rađenović
Igor Rađenović (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

Zoran Milanović

,

Željka Antunović

,

Igor Rađenović

,

zagrebački SDP

,

unutarstranački izbori

Zagrebačka organizacija SDP-a odlučila je večeras odgoditi unutarstranačke izbore za oko mjesec i pol dana, odnosno dok se ne završi reevidencija članstva, rečeno je večeras nakon sjednice te organizacije.

Članovi GO SDP-a jednoglasno su izvan snage stavili odluku o raspisivanju izbora i o postupku kandidiranja za predsjednika i tijela Gradske organizacije SDP-a, rekao je novinarima zamjenik predsjednika GO SDP-a Ivo Jelušić.

"To je sada status quo do iduće sjednice GO SDP-a", kazao je Jelušić. Dodao je da se iduća sjednica te organizacije očekuje za oko mjesec i pol dana, kad završi reevidencija članstva. "Tada ćemo odlučiti o početku izborne aktivnosti i izbornom procesu", napomenuo je.

Izvijestio je da je GO SDP-a podupro odluku Glavnog odbora SDP-a o raspuštanju pojedinih mjesnih organizacija SDP-a u Zagrebu te je odlučio da se članstvo reevidentira.

"Odluka o reevidenciji članstva nije da se nekoga tjera iz stranke, već da se ažuriraju podatci te da svi oni koji do sada nisu sudjelovali u radu stranke to ponovno rade", rekao je Jelušić.

Dodao je da je za v.d. tajnice gradskoga SDP-a imenovana Iva Prpić umjesto Jelene Pavičić-Vukičević, a Igor Rađenović imenovan je v.d. poslovnog tajnika umjesto Slobodana Ljubičića.

Na novinarski upit predsjednik SDP-a Zoran Milanović nije želio komentirati unutarstranačke izbore.

Željka Antunović je, upitana o nagađanjima da su se Igor Rađenović i Boris Šprem suzdržali od vlastitih ambicija kako bi ojačali kandidaturu Ive Jelušića, rekla da "nema nikakvu informaciju o tome što su odlučili ili nisu odlučili Rađenović i Šprem". Istaknula je da još najmanje dva mjeseca neće biti pokrenut izborni postupak u Zagrebu te da je besmisleno govoriti o ičijim kandidaturama. (hina/metro-portal)

22.01.2010. 21:50:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh