« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
milanović:

SDP je spreman preuzeti vlast

Čelnik SDP-a uvjeren je u pobjedu Ive Josipovića te će se cijela stranka posvetiti isključivo predsjedničkoj kampanji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Zoran Milanović

,

SDP

,

Vlada RH

,

predsjednički izbori

,

Ivo Josipović

Čelnik SDP-a Zoran Milanović danas je na početku sjednice Glavnog odbora stranke izjavio da je SDP u svakom trenutku spreman preuzeti teret upravljanja Hrvatskom.

Pozvao je i cijelo članstvo da u narednom razdoblju maksimalno podupru SDP-ovog predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića. Milanović je uvjeren u Josipovićevu pobjedu, što će, također je uvjeren, biti uvertira za iduće parlamentarne izbore.

Naglasio je važnost predstojećih predsjedničkih izbora koji će biti politički sraz onih koji žele promjene i onih koji žele da sve ostane po starom. Dodao je da će na tome da se u Hrvatskoj ništa ne mijenja uglavnom ustrajati korumpirani krugovi koji, kako kaže, imaju snažnu potporu u aktualnoj vlasti.

- Bit predsjedničke kampanje zato će biti 'Ne može po starom' jer svaki tjedan i mjesec ove Vlade znači dva izgubljena mjeseca za Hrvatsku - kaže Milanović.

- Hrvatskoj trebaju promjene, jer oni koji su državu doveli u ovako teško stanje, oni koji su se bogatili 1990-ih, koji su pomagali drugima da krše zakon ili ga sami kršili, oni koji ne mogu otvoreno reći odakle im ovo što imaju, a imaju 20 ili 100 puta više od prosječnog građanina, ti ne mogu ovu zemlju voditi dalje. Oni koji su Hrvatsku doveli u ovako teško stanje ne mogu je iz tog stanja izvući - poručuje čelnik SDP-a.

Ivo Josipović podsjetio je da je inicijativu o tome da se promjenom Ustava ukine zastara za kriminal u pretvorbi i privatizaciji SDP pokrenuo prije dvije godine. Kaže da ga ne smeta što je HDZ-ovo Predsjedništvo jučer preuzelo taj SDP-ov prijedlog, iako ga je prije dvije godine smatrao nemogućim i neprovedivim.

- Jučer smo svjedočili prvoj kohabitaciji između budućeg predsjednika i sadašnje Vlade - kazao je, istaknuvši da je i planirao tražiti promjene Ustava čim zasjedne na Pantovčak.

- HDZ je znao da će imati posla sa mnom i dobro je što je to učinio. Ne znam znači li to i kolektivno uključenje HDZ-a u SDP - rekao je Josipović.

Glavni odbor SDP-a nastavio je zasjedati iza zatvorenih vrata, a očekuje se da će dati potporu Milanovićevu prijedlogu da se do predsjedničkih izbora zamrznu sve lokalne stranačke konvencije, kako bi se stranka posve usredotočila na Josipovićevu izbornu pobjedu. Očekuje se i rasprava o aktualnoj političkoj situaciji te prihvaćanje izmjena financijskog plana stranke za ovu godinu. (hina/metro-portal)

26.09.2009. 12:09:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh