« Sport
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Povratak asa

Schumacher u Ferrariju sljedeće godine?

Najuspješniji vozač u povijesti Formule 1 Michael Schumacher (40) mogao bi se vratiti na trkaće staze sljedeće godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
To je izgledno jedino ako Međunarodna automobilistička federacija (FIA) dozvoli talijanskoj momčadi da sudjeluje u natjecanju Formule 1 sa tri bolida, izjavio je šef Ferrarija Stefano Domenicali.

"Istina je da nastojimo dobiti dozvolu za tri bolida, i ako sve prođe u skladu sa našim nadanjima moguće je da će Schumacher voziti jedan od naših bolida. Mislimo da Formula 1 može imati samo koristi od toga da velike momčadi sudjeluju sa tri bolida, jer ljudi žele gledati dobre vozače koji su ujedno i velike osobnosti, a koji se natječu u dobrim bolidima. Nije mi namjera omalovažavati manje momčadi, ali bolje da velike ekipe u utrkama sudjeluju sa tri bolida, umjesto sa dva kako nalažu sadašnja pravila", kazao je Stefano Domenicali u intervjuu za subotnje izdanje dnevnika Times.

Michael Schumacher je okončao vozačku karijeru 2006., a nedavno se trebao vratiti iz mirovine kako bi privremeno zamijenio ozlijeđenog Ferrarijeva vozača Felipea Massu. No, zbog bolova u vratu morao je odustati od povratka na trkaće staze. Schumacher je ranije ove godine u motociklističkoj nesreći ozlijedio vrat i prilikom nedavnog testiranja bolida ponovno je osjetio bol.

29.08.2009. 11:59:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh