« Biznis
objavljeno prije 7 godina
WTF?!

Sberbank traži da Vlada preuzme Agokorove dugove

Ranije su iz Sberbanka najavljivali kako su spremni ići na sud kako bi povratili milijardu eura koje su posudili Agrokoru

Rusi ne popuštaju...
Rusi ne popuštaju... (Arhiva)
Više o

Agrokor

,

Sberbank

,

German Gref

German Gref, izvršni direktor ruskog Sberbanka  u razgovoru s novinarima u Moskvi izjavio je da suradnja s Vladom RH vezano za Agrokor nije bila jednostavna, javlja Reuters. 

Prema njegovim riječima, Sberbank nije spreman pregovarati o novom kreditiranju Agrokora dok ne postigne dogovor s našom vladom. Gref je istaknuo da se dosad nisu susreli sa situacijom u kojoj se vlada na ovakav način upleće u poslove neke tvrtke te dodao da za idući tjedan pripremaju razgovore s Vladom RH. Dodao je i da Sberbank ne želi sudske sporove s Hrvatima zbog prezaduženog prehrambenog trgovačkog lanca Agrokora.

Direktor Sberbanka rekao je i kako su danas razgovarali s glavnim kreditorima, a njegov je dojam da su nakon njega svi zbunjeni.

Ranije su iz Sberbanka najavljivali kako su spremni ići na sud kako bi povratili milijardu eura koje su posudili Agrokoru.

German Gref kaže da hrvatska Vlada, nakon što je preuzela odgovornost za vođenje tvrtke, treba preuzeti i odgovornost za dugove te dati jamstva za njihA ako nije spremna na to, zaključio je, tvrtku treba vratiti uobičajenoj tržišnoj praksi.

27.05.2017. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh