« Televizija
objavljeno prije 8 godina
DISCOVERY

Saznajte na Discoveryju - može li se putovati bez novca?

Pustolov i stručnjak za preživljavanje Rob Greenfield kreće na epsko putovanje s doista odvažnim planom - prijeći cijelu Južnu Ameriku bez novca

Praznih džepova na put
Praznih džepova na put (Discovery Channel)
Više o

Praznih džepova na put

,

Rob Greenfield

Možete li putovati svijetom oslanjajući se samo na vlastitu domišljatost i susretljivost stranaca? Postoji netko tko vjeruje da je to moguće. Pustolov i stručnjak za preživljavanje Rob Greenfield kreće na epsko putovanje s doista odvažnim planom - prijeći cijelu Južnu Ameriku bez novca.

Sa sobom nosi samo putovnicu i četkicu za zube, a zadao si je cilj da će u 72 dana prijeći više od 9.000 kilometara. S njim putuje i filmaš James Levelle koji snima svaki korak njihovog zajedničkog putovanja te pokušava i sam živjeti u sladu s Robovim 'besplatnim' pristupom životu. Kada se suoče s jezičnim barijerama, ekstremnim razlikama u kulturama, divljim olujama, velikim vrućinama i zahtjevnim terenom, koliko će daleko uspjeti stići bez ijednog novčića? Saznajte u novom serijalu Praznih džepova na put, koji se prikazuje nedjeljom u 22:00 na Discovery Channelu.

Rob Greenfield o serijalu: „Cijela vizija putovanja se bazirala na pokušaju putovanja i preživljavanja sa što manje novca, s time da smo počeli putovanje bez novca, a ideja je bila da zadovoljimo sve svoje potrebe razmjenom i trgovanjem s drugim ljudima. Serijal se zove Praznih džepova na put, i podrazumijeva da nemamo novca, ali svejedno ništa nije bilo besplatno. Uvijek smo radili u zamjenu za krevet na kojem smo mogli prespavati ili obrok koji smo mogli pojesti; koristili smo vlastitu snalažljivost kako bi pronašli odbačena sredstva poput hrane koja je trebala završiti u smeću. Bila je to kombinacija pronalaženja ljudi koji mogu pomoći nama, ali i kojima mi možemo pomoći, kao i biti snalažljiv u pronalasku resursa poput hrane iz divljine ili hrane koja je trebala završiti na otpadu. Preživjeti bez novca nikako nije jednosmjerna ulica, riječ je o pronalaženju što više načina kako možemo dati drugima u nadi da će i oni dati nama."

19.05.2016. 14:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh