« Ekosfera
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
SAVJETI

Savjetovaliste o veganskoj hrani na VegeSajmu u utorak

Zdravim i ukusnim namirnicama do suosjećajnijeg života i opstanka čovječanstva

Informirajte se!
Informirajte se! (Arhiva)
Više o

savjetovalište

,

VegeSajam

11.  VegeSajam održat će se 14. lipnja 2022. od 8 do 20 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. Organizatori, udruga Prijatelji životinja, vesele se što će se ove godine, osim punih želudaca i s torbama napunjenima veganskim namirnicama i kozmetikom koja nije testirana na životinjama, posjetitelji moći vratiti sa VegeSajma i bogatiji za neke nove korisne informacije.

U formi intervjua voditeljice Sara Mešin s Markom Samardžijom, savjetnikom za biljnu prehranu, veganom i trenerom fitnessa, održat će s početkom u 15 sati live savjetovalište o veganskoj hrani. Svi posjetitelji moći će na licu mjesta doznati od sugovornika sve što ih zanima o veganstvu. Marko već godinama njeguje cjeloviti pristup fitnessu, što obuhvaća kvalitetan trening, održivu prehranu i kontinuiranu motivaciju. Približit će teme sporta i veganstva na svima razumljiv način i govoriti o konkretnim preporukama za vegane sportaše u treningu i o osobnom iskustvu.

Tijekom trajanja VegeSajma svi zainteresirani moći će se informirati i pročitati o pravima životinja i veganstvu na 15 edukativnih panoa. „Posjetitelji se osobito vole informirati o recepatima, poslušati preporuke knjiga i filmova te pročitati popis biljnih zamjena za namirnice životinjskog podrijetla. Pozivamo sve kome je stalo do životinja, vlastitoga zdravlja i planeta da s VegeSajma ne odu samo siti i punih torba, već i da prihvate ovaj događaj kao školu o zdravim navikama i suosjećanju, odnosno unesu u svoj život pozitivne promjene koje dolaze sa smanjenjem konzumacije životinjskih proizvoda ili još bolje potpunim prelaskom na veganstvo", izjavili su Prijatelji životinja.

Danas je općeprihvaćeno da prehrana na biljnoj osnovi nudi brojne prednosti u usporedbi s prehranom temeljenom na namirnicama životinjskog podrijetla. Ima brojne pozitivne učinke na okoliš uključujući očuvanje bioraznolikosti, održivije korištenje Zemljinih resursa i borbu s klimatskim promjenama. „VegeSajam nam pomaže naučiti kako se bolje odnositi prema sebi, životinjama, planetu i drugim ljudima, a usput se možemo dobro zabaviti degustirajući jela. Dođite i prepustite se pozitivnoj energiji, smijehu i vedrini u utorak 14. lipnja 2022. u središtu Zagreba", poručuju Prijatelji životinja.

Na VegeSajmu će biti mnoštvo izlagača i restorana koji će osigurati za posjetitelje razne degustacije i promocije isključivo veganske ponude, a biti će postavljeni i stolovi pod suncobranima za sve one koji na licu mjesta žele probati veganske specijalitete iz libanonske ili japanske kuhinje, sočne burgere i wrapove te zasitna i fina variva ili se zasladiti osvježavajućim sokovima, fermentiranim čajevima s raznim okusima i tortama te kolačima.

Svi zainteresirani za pomoć u neprofitnoj organizaciji i postavaljanju VegeSajma mogu ispuniti prijavnicu za volontiranje na www.prijatelji- zivotinja.hr, gdje se može pronaći i više informacija o 11. VegeSajmu i popis izlagača. 

11.06.2022. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh