« Kultura
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
DOĐITE

Šarene priče i radionica razvoja scenarija u Attacku

Cilj slikovnice i same predstave je upoznavanje priča iz drugih kultura kako bi upoznali svijet oko sebe i shvatili da je raznolikost društva važna

Dođite i uživajte!
Dođite i uživajte! (AKC Medika)
Više o

radionice

,

scenarij

,

AKC Medika

,

Autonomni kulturni centar Attack

,

Šarene priče

Po predlošku dviju priča iz Tunisa i Irana, iz zbornika 'Šarene priče', kazalište sjena Tripstih napravilo je predstavu istog imena, koju izvodi u subotu, 3. lipnja, u 18 sati, u prostoru Dvorane za izvedbene umjetnosti Medika, Pierottijeva 11. Ulaz slobodan - donacije su dobrodošle!

Zbornik 'Šarene priče' nastao je u suradnji Centra za mirovne studije i Arhitektonskog fakulteta. Priče su ispričale izbjeglice koje su svoj privremeni ili stalni dom našle u Hrvatskoj. Cilj slikovnice i same predstave je upoznavanje priča iz drugih kultura kako bi upoznali svijet oko sebe i shvatili da je raznolikost društva važna. Predstava ima edukativan karakter, prvenstveno je namijenjena djeci.

O predstavi:

Putujući po svijetu, pripovjedačice uplovljavaju u Tunis. U Tunisu uživaju u bogatoj tuniskoj kuhinji i sjećaju se prijatelja, koji kao dječak nije volio hranu. Zatim na letećem tepihu i zmaju putuju dalje.
Vlakom stižu u Iran. U Iranu susreću čovjeka koji je nesebično pomogao njihovom vlaku da izbjegne nesreću i nastavi dalje putovanje.

Kombinirajući živo i lutkarsko kazalište, predstava je puna zanimljivih kako dramaturških tako i vizualnih rješenja. Karton, kutije i konop u ovoj su predstavi oživljeni na suptilan i šarmantan način.
Prepuna topline, boja i nježne duhovitosti, ova predstava nudi nezaboravno putovanje.

Trajanje: 30min
Dob: 3-101 godina

Lutkarice i glumice: Petra Bokić i Ives Buljan Gladović
Scenografija i izrada lutaka: Tripstih
Scenariji: Tripstih
Režija: Tripstih

Radionica razvoja scenarija

Filmski studio Medika poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu scenarija za kratki film. Za sudjelovanje na radionici nije potrebno prethodno scenarističko iskustvo, ali je poželjno imati IDEJU koja će tijekom radionice biti razvijena u scenarij kratkog igranog filma.

Radionica će dati i kratak pregled osnovnih scenarističkih i dramaturških pojmova kao npr. što je lik, što je dramska situacija, što je dramski odnos, kako voditi priču, što čini strukturu, kako pravilno formatirati scenarij...

Želja nam je kroz rad ostvariti otvorenu i opuštenu atmosferu u kojoj će polaznice i polaznici jedni drugima pomagati konstruktivnim idejama i komentarima.

Voditelj radionice je Natko Jurdana, student dramaturgije na zagrebačkom ADU, koji je na raspolaganju polaznicima i polaznicama za sva dodatna pitanja van termina održavanja. Termini održavanja radionice su svake subote popodne, uz mogućnost promjene termina prema dogovoru i unutrašnjoj dinamici grupe.

Scenarij napisan na radionici iskoristiti će se za snimanje kratkog igranog filma, čija produkcija kreće u jesen. Polaznici i polaznice radionice scenarija, mogu nastaviti pohađati i radionice snimanja, režije i montaže koje će se nadovezati na radionice scenarija.

Prijave za radionicu primaju se na adresu akc.attack@gmail.com , s naznakom za radionicu scenarija, zaključno sa 6.lipnjem. Radionica počinje 10 lipnja. 

30.05.2017. 16:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh