« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
uups...

Sarah Palin ulovljena s prstima u pekmezu

Bivša republikanska guvernerka Aljaske plaćala privatne pravne troškove donacijama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Sarah Palin

,

Sarah Palin ostavka

Nezavisni istražitelj utvrdio je da je republikanska guvernerka Aljaske u ostavci Sarah Palin prekršila etičke zakone potičući i primajući privatne donacije kako bi platila pola milijuna dolara svojih pravnih troškova, izvijestio je u srijedu The Washington Post.

U povjerljivom izvješću, koje je Post pribavio u utorak, iznosi se sumnja da je Palin prekršila zakone koji zabranjuju izabranim dužnosnicima da koriste svoj ured za "osobne dobitke", prikupljajući novac za svoju zakladu 'Alaska Fund Trust'. Zakladu je osnovala kako bi platila odvjetnike koji su je branili od desetak etičkih tužbi otkako je 2006. stupila na dužnost.

"Gotovo da nema sumnje da će zaklada 'Alaska Fund Trust' osigurati osobnu dobit guvernerki Palin, jer koristi njezinim financijskim interesima", zaključio je odvjetnik iz Anchoraga, Thomas M. Daniel, u izvješću na devet stranica.

Palin bi trebala napustiti guvernersku dužnost idući vikend, 18 mjeseci prije isteka mandata.

Nakon što razmotri izvješće Palin se može odlučiti na izvansudsku nagodbu s privatnim tužiteljem koji je potaknuo vlasti na istragu ili može ići na saslušanje pred sucem upravnog suda, rekao je odvjetnik Daniel.

Otkako je početkom srpnja objavila svoju iznenađujuću ostavku, Sarah Palin je poboljšala svoj status kod republikanskih birača, pokazalo je ispitivanje Gallup instituta.

Prema ispitivanju, dvije trećine republikaca želi da Palin bude "vodeća nacionalna politička figura" u budućnosti, dok se tri četvrtine demokrata nada da "to neće postati". Čak 72 posto ispitanih republikanaca kazalo je da će "vrlo vjerojatno" ili "donekle vjerojatno", glasovati za nju ako se kandidira za predsjednicu na idućim izborima 2012. godine.

Palin je 2008. bila potpredsjednička kandidatkinja republikanaca.

Izvor: Hina

22.07.2009. 08:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh