« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
KLAĐENJE

Šapina optužen za namještanje 47 utakmica

Njemačko pravosuđe Šapinu sumnjiči da je sa suoptuženicima potkupljivao igrače i suce u slučaju 47 nogometnih utakmica

Klađenje
Klađenje (Dreamstime)
Više o

klađenje

,

namještanje utakmica

,

Ante Šapina

Protiv hrvatskog državljanina Ante Šapine je u Bochumu podignuta optužnica zbog sumnje u prijevare na kladionicama u slučaju namještanja 47 utakmica, prenosi Hina.

Šapina, jedan od trojice prvooptuženika u tome slučaju, optužen je da je sa suoptuženicima potkupljivao igrače i suce u slučaju 47 nogometnih utakmica te da je za to potrošio 550.000 eura. Ukupno je u namiještanje utakmica uložio 3,5 milijuna eura na čemu je, uz povrat uloženoga, zaradio dodatnih 2,8 milijuna.

Kako javljaju njemački mediji, osim Šapine optužen je i Mario Cvrtila i "bivši košarkaški profesionalac" Ivan P.

Šapinu i Cvrtili, koji su već dali iskaze u suđenjima ostalim optuženicima za namještanje, njemačko državno odvjetništvo drži ključnima u najnovijem kladioničkom skandalu. Šapina je 2005. već pravomoćno osuđen zbog namještanja nogometnih utakmica, a od kraja 2009. je u pritivoru zbog novih optužaba.

Njemački mediji u petak javljaju da je među namještenim utakmicama i jedna u Ligi prvaka i to između mađarskog VSC Debrecena i talijanskog prvoligaša Fiorentine, odigrane u listopadu 2009. Po optužnici, nekolicina igrača Debrecena bila je potplaćena kako bi rezultat bio namješten. Susret je završio pobjedom Fiorentine u gostima 4:3.

14.01.2011. 21:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh