« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
LOPOV BEZ SRCA

Stanovnicima otočića Aitutaki ukradena sva ušteđevina

Radi se o prvoj pljački banke na teritoriju ovog otočića - nestalo je 200,000 novozelandskih dolara tj. ušteđevina svih stanovnika otoka

Fotografija vijesti
Više o

pljačka

,

Cookovo otočje

,

Aitutaki

Nevjerojatna vijest dolazi s otočića Aitutaki u južnom Pacifiku koji je dubokoprvom pljačkom banke na svojem teritoriju, kojom su nestale dugogodišnje ušteđevine njegovih stanovnika, priopćile su u četvrtak otočke vlasti.

Lopov ili više njih prošloga su tjedna pod okriljem noći došli u lokalnu poslovnicu banke Cookova Otočja i ukrali 200.000 novozelandskih dolara (oko 116.000 eura), što je gotovo sva ušteđevina oko 2.000 stanovnika Aitutakija, kazao je John Baxter, gradonačelnik tog otoka, jednog od petnaest njih koji pripadaju Cookovu Otočju.

Policijski tim poslan je na mjesto događaja iz Rarotonge, prijestolnice Cookova Otočja, kako bi proveo istragu.

"Mi smo zajednica od 2.000 ljudi. Svi se znaju međusobno, manje ili više", kazao je Baxter, zbog čega on izražava sumnju da je to djelo nekog lokalnog momka ili više njih.

Policija istražuje mogućnost da su lopovi stigli brodom, dodao je gradonačelnik. "Policija se raspituje o brodovima koji su napustili otok".

Aitutaki, smješten 3.200 kilometara sjeveroistočno od Novog Zelanda ima manje od 17 četvornih kilometara te privlači brojne turističke brodove zbog predivnih koraljnih grebena.

Krađa je duboko šokirala stanovnike, dodaje Baxter. "Banka Cookova Otočja pripada svima. Svi stanovnici, od starih baka do školaraca, u njoj su držali svoju ušteđevinu", kazao je.

Cookovo Otočje obuhvaća petnaest otoka i ima samostalnu upravu u "slobodnom savezu" s Novim Zelandom.

18.08.2011. 12:30:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh