« Ostali sportovi
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
BRAVO

Sandra Perković do srebra u zadnjem hicu

Sandra Perković nas je razmazila zlatnim medaljama, no danas je ipak morala priznati Kubanki da je bolja i uzeti prvo srebro nakon pet zlatnih godina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Sandra Perković

,

srebrna medalja

,

SP Peking 2015

Sandra Perković nije uspjela obraniti zlato te joj je visila i medalja na Svjetskom prvenstvu u Pekingu no posljednjim hitcem od 67.39 metara se dočepala postolja.

Hrvatska sportašica nije dobro otvorila te se mučila na početku bacivši nekoliko loših hitaca no u konačnici joj je posljednje bacanje ipak donijelo medalju.

Medalju koja nije zlatne boje, no s obzirom na nestalna bacanja i probleme više nego dobru tako da olimpijska, svjetska i trostruka europska prvakinja nije uspjela zadržati niz nepobjedivosti s obzirom da nije znlaa za poraz u finalu velikog natjecanja još od 2009. godine.

Perković je do srebra stigla hicem u posljednjoj, šestoj seriji uoči koje je držala nezahvalno četvrto mjesto sa 65.37m. Ispred nje su bile Kubanka Yaime Perez (65.46m) i Njemica Nadime Mueller (65.53m).

Zlatnu medalju osvojila je 25-godišnja Kubanka Denia Caballero, koja je već u prvoj seriji bacila disk do 69.28m, što je bilo nedostižno za konkurenciju. Caballero je u Peking stigla s najboljim rezultatom sezone (70.65m), a da joj je ovo najbolja godina u karijeri potvrđuje i da je svih svojih 10 najboljih hitaca izvela upravo u 2015. U finalu je izvela svoj treći najbolji hitac u karijeri.

Perković je imala problema s izbačajem tijekom čitavog natjecanja, u prvoj, trećoj i petoj seriji njezin disk je završavao u mreži s desne strane, dok je u drugoj seriji bacila 65.35m, a u četvrtoj 65.37m. Ipak, u posljednjoj seriji smogla je psihičke snage za najbolji hitac natjecanja koji joj je donio srebro.

Uz zlato iz Moskve i srebro iz Pekinga sa SP-a, Perković ima i zlato s Olimpijskih igara u Londonu 2012., te tri naslova europske prvakinje (Stuttgart 2010, Helsinki 2012, Zurich 2014).

25.08.2015. 17:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh