« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ZLATNA MALINA

Sandra Bullock je najgora i najbolja glumica?

POGLEDAJTE VIDEO - U sklopu ceremonije će se proglasiti i najgori film desetljeća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Zlatna malina

,

Sandra Bullock

,

oscari 2010

Dok Hollywood odbrojava sate do proglašenja najboljih u 2009., samo nekoliko kilometara dalje od čuvenog kazališta Kodak priprema se 30. dodjela Zlatnih malina.

Godišnja nagrada za najgore glumce, redatelje i filmove tradicionalno će se održati večer prije Oscara, u subotu 7. ožujka.

Zajedljivi mlađi brat najprestižnije filmske nagrade je od 1980. do danas prerastao u najistaknutijeg kritičara svega što smatramo "smećem" na velikom platnu, piše E!News.

Među favoritima za Zlatu malinu ove godine se sa sedam nominacija nalaze Transformeri i Land of the Lost, a među glumicama visoko kotira Sandra Bullock.

Ukoliko osvoji Zlatnu malinu za svoju ulogu u filmu "All About Steve" i Oscara za "The Blind Side", Bullock će se zauvijek upisati u povijest hollywoodskih apsurda, kao jedina glumica koja je u istoj godini slavila na dvije toliko različite dodjele.

"Doći ću na dodjelu Zlatne maline ako je osvojim", iznenadila je Bullock u razgovoru za Entertainment Weekly i pojasnila: "Puno se bolje nosim s kritikom nego s pohvalama jer su mi one nekako bliže i jer su mi omogućile prekrasna prijateljstva."

Sa sličnim pozitivnim stavom svojedobno je iznenadila i Halle Berry koja je nakon što je Malinu osvojila 2005. (Catwoman) rekla: "Ako ne možete prihvatiti kritiku, niste zaslužili primati pohvale."

Povodom 30. obljetnice dodjele, Zlatne maline će se ove godine dijeliti i u kategoriji najgorih u proteklih deset godina. Za najgori film desetljaća nominirani su "Bojno polje Zemlja," "Freddy je popušio" "Gigli," "Znam tko me ubio" i "Valovi sudbine".

Piše: Ned Ehrbar/Metro World News
04.03.2010. 10:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh