« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
COOL

Sancta Domenica predstavila prvi VR shop

Dobrodošli u prvu hrvatsku virtualnu trgovinu, među prvim takvima u svijetu! Na svom mobitelu, računalu ili kroz VR naočale

Sancta Domenica otvorila prvi VR shop
Sancta Domenica otvorila prvi VR shop (Arhiva)
Više o

virtualna stvarnost

,

VR shop

,

Sancta Domenica

Izuzetno nam je zadovoljstvo premijerno vam predstaviti jednu od, nadamo se - naših najvećih digitalnih inovacija do sada.

Projekt je idejno i konceptualno u potpunosti razvijen unutar Sancta Domenice, uz vanjskog produkcijskog partnera - tvrtku 360 Provideo, a razvoj je trajao duže od devet mjeseci uz višekratna cjelonoćna snimanja, ponavljanja i nebrojene sate programiranja i dizajniranja, istraživanja tek dostupnih ili uskoro dostupnih tehnologija u sferi 360 sadržaja tj. virtualne stvarnosti i nevjerojatan entuzijazam i upornost svih uključenih :) 

Riječ je o prvoj hrvatskoj, a po trenutno dostupnim podacima i jedinoj ovakvoj na svijetu - virtualnoj trgovini elektronike skrojenoj po uzoru na našu fizičku trgovinu u CityCenterOne West u Zagrebu, u kojoj korisnici mogu istražiti naš cijeli portfeljo u 360 VR formatu, kao da su zaista tamo, i to na svojim desktop/laptop/tablet računalima, pametnim mobilnim telefonim ili kroz VR naočale. 

Da bi iskustvo bilo sto sličnije onom u našoj stvarnoj fizičkoj trgovini, u SD Virtual Shopu će vas dočekati i naši video vodiči sa virtualnim savjetnikom koji ce pomoći u izboru prije kupovine. Svi izloženi uređaji/zone su klikabilne sa aktivnim linkovima i vode do našeg webshopa putem kojeg se moze obaviti finalna kupovina do čak 36 rata i sa besplatnom dostavom na adresu, a u gradovima gdje su i SD trgovine - ZG/RI/ST - čak i isti dan - u roku od tri sata od kupovine.  

Do sada su u cijelom svijetu, ozbiljniji iskorak u smjeru VR shopova napravili globalni ecommerce giganti; Ebay i Alibaba, ali sa potpuno umjetno stvorenim virtualnim okružjem, put koji je također inicijalno odabrao i poznati hrvatski investitor i poslovni anđeo Hrvoje Prpić sa svojim super inovativnim projektom "Trillenium".

Vjerujemo da će u budućnosti postaviti i neke nove standarde na tržištu i najnaprednije iskustvo VR/AR kupovine, uz partnerstvo sa najvećim globalnim trgovcima - navijamo za to! Mi smo se u ovom projektu fokusirali na digitalnu virtualizaciju naše stvarne postojeće trgovine - as it is, right now uz limitirane i relativno niske razvojne troškove u usporedbi sa prethodnom navedenima, pa samim time SD Virtual shop bi samoinicijativno ipak proglasili "entry-level" VR shopping iskustvom :) - samo da se zna i da nas se ne shvati na krivi način.

Kroz ovaj projekt, iskustvo SD fizičkih trgovina želimo približiti i potrošačima van gradova ZG/RI/ST. S ovim konceptom želimo omogućiti jedan potpuno novi i inovativni način digitalnog istraživanja naše ponude, a vjerujemo da će ova inovacija dati dodatni obol i percepciji našeg poslovnog modela i van granica lijepe naše, pred početak internacionalne širenja SD maloprodajnog lanca na okolna tržišta (Austrija, Slovenija, BIH). S druge strane, jasno bi voljeli napomenuti da ovo Virtual Shop rješenje ne vidimo kao neki budući mainstream ecommerce koncept koji će promijeniti dosadašnje standarde i navike potrošača u online kupovini, već na njega gledamo kao zgodan i inovativan dodatak uz postojeća standardizirana ecommerce rješenja čime se želimo dodatno diferencirati od konkurencije i ponuditi neke nove jedinstvene vrijednosti samim potrošačima upotrebom najnovijih tehnologija u sferi virtualne stvarnosti. 

U budućnosti je u planu i daljnja nadogradnja.tj. unaprijeđivanje funkcionalnosti SD Virtual Shopa, pa su nam izrazito važne sve Vaše povratne informacije, posebice što Vam smeta i sto Vam nije dobro...pa da popravimo....apsolutno sve kritike i negativni komentari su itekako dobrodošli! Sigurni smo da imamo dosta Bugova i puno prostora za napredak :)

Prisjetimo se prvo kako izgleda super kvalitetan i lijep 4K 360 VR video snimljen sa poznatom glumicom i blogericom Sonjom Kovač u istoj ovoj trgovini:

Lijepo, zar ne, ali složit ćete se - oštrina koju nudi današnja VR video tehnologija nije dovoljna...

Stoga smo pomaknuli granice i napravili Virtual Shop čija je kvaliteta slike usporediva sa najboljim 360 fotografijama koje ste vidjeli. Isprobajte, možete i zumirati - sve je super oštro, uvijek i svugdje.

No, nismo željeli samo statiku - svaki kadar je oplemenjen aktivnim webshop linkovima na slikama izloženih uređaja, a svaka zona i videom virtualnog savjetnika koji je embedean u 360 VR okružje i kojeg možete pozvati i ugasiti u bilo kojem trenutku, upravo zato što smo željeli iskustvo što sličnije stvarnoj fizičkoj trgovini. 

Možda zvuči komplicirano, ali - uvjerite se sami. Sve što vam treba je uređaj s internetom i web browserom - naš novi VR shop se nalazi na ovoj adresi 

 

27.03.2017. 12:32:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh