« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI

Sanaderu u Zagrebu dodijeljena pravobraniteljica

Zagrebačka odvjetnica Ana-Marija Gospočić će po službenoj dužnosti zastupati interese Ive Sanadera

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadic / CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

USKOK

,

Ana-Marija Gospočić

Zagrebački Županijski sud odredio je bivšem premijeru Ivi Sanaderu braniteljicu po službenoj dužnosti, a riječ je o zagrebačkoj odvjetnici Ana-Mariji Gospočić.

"Danas sam određena za braniteljicu i još nisam imala uvid u predmet, no najvjerojatnije ću odmah nakon pregleda spisa podnijeti žalbu na odluku suca istrage zagrebačkog suda kojom je mojem branjeniku određen jednomjesečni istražni zatvor", kazala je večeras Hini odvjetnica Ana-Marija Gospočić.

Objasnila je da je odmah nakon imenovanja braniteljicom od USKOK-a zatražila uvid u spis te da očekuje da će joj to uskoro biti i omogućeno.

Sudac istrage koji nadgleda USKOK-ovu istragu protiv Sanadera Krešimir Devčić, ujedno i glasnogovornik suda, potvrdio je imenovanje Ana-Marije Gospočić koju je, kako je kazao, uputio na USKOK.

Sanader je nakon bijega u Sloveniju i Austriju telefonom kontaktirao s nekolicinom hrvatskih odvjetnika no nitko od njih nije na sud došao s potpisanom punomoći, pa mu je sud odredio braniteljicu po službenoj dužnosti.

Protiv Sanadera prošlog je tjedna pokrenut kazneni progon zbog sumnje da se udružio s drugim osumnjičenicima u aferi "Fimi medija", odnosno u nezakonitom izvlačenju novca iz ministarstava i državnih tvrtki te zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju nezkonitog poslovanja HEP-a i Diokija. Nakon što mu je ukinut zastupnički imunitet za njim je raspisana tjeralica jer je napustio Hrvatsku. Uhićen je kod Salzburga, gdje mu je određen 14-dnevni ekstradicijski pritvor.

Hrvatska je danas od austrijskih vlasti zatražila njegovo izručenje.

Sanaderu je u Zagrebu određen istražni zatvor zbog bijega i opasnosti od utjecaja na veći broj svjedoka koje još treba ispitati u slučaju "Fimi medija".(hina/metro-portal)

14.12.2010. 22:27:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh