« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
UPRAVITELJ ZATVORA:

Sanader je uzoran zatvorenik

Upravitelj zatvora u Salzburgu ne zna kako su u javnost dospjele fotografije Sanadera iza rešetaka

Salzburg
Salzburg (Sandra Šimunović/Cropix )
Više o

Ivo Sanader

,

Salzburg

Ivo Sanader je dobro i koncentrira se na obranu, rekao je za austrijsku novinsku agenciju APA upravitelj zatvora Dietmar Kneber, prenosi Hina. Bivši premijer je i dalje zdravstveno u dobrom stanju i "koncentrira se na postupak" koji se vodi protiv njega, kazao je Kneber.

Sanader se nije žalio na zatvorske uvjete, ni na to da je ćelija mala, dodao je. "On je uzoran. I nema nikakav posebni tretman, ima ista prava kao i svi ostali. Kada bi svi zatvorenici bili kao gospodin Sanader, ja bih bio zadovoljan", rekao je Kneber.

Upitan kako se moglo dogoditi da se fotografije Sanadera u zatvorskoj ćeliji pojave u hrvatskim medijima, rekao je kako ne zna kako je do toga došlo.

Knebel je odbacio mogućnosti da je Sanadera fotografirao netko od zaposlenika, ali i dodao kako to nisu mogli učiniti ni zatvorenici jer oni nemaju mobitele ni drugu elektroničku opremu.

Posjetitelji, rekao je, se sa zatvorenicama sastaju u posebnoj prostorji za posjete i odvojeni su jedni od drugih staklom. Razgovori s odvjetnicima, objasnio je, odvijaju se u posebnoj protoriji koju nadziru čuvari.

Priznao je da ponekad zatvorenici uspiju nabaviti opremu koju ne bi smjeli imati.

"Možda je netko želio zaraditi novac. Jedan hrvatski novinar mi je kazao, da su mu nudili fotografije Sanadera za 200 eura", rekao je Kneber.

28.01.2011. 14:46:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh