« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
SVI SUMNJAJU

Sanader zanimljiv i austrijskom državnom odvjetništvu

Austrijsko pravosuđe u slučaju Sanader vodi istragu i protiv jednog člana njegove obitelji te protiv još jedne - "treće osobe"

Salzburg
Salzburg (Shutterstock)
Više o

Ivo Sanader

,

korupcija

,

Austrija

,

pranje novca

Austrijski državni odvjetnik Friedrich Koenig kazao je u srijedu austrijskoj novinskoj agenciji (APA) da državno odvjetništvo zaduženo za borbu protiv korupcije namjerava u okviru istrage o pranju novca saslušati bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera o tome predmetu putem video konferencije, ali da točan datum saslušanja još nije preciziran.

Državni odvjetnik Koenig, koji je i glasnogovornik državnog odvjetništva zaduženog za borbu protiv korupcije, potvrdio je za austrijsku agenciju da austrijsko pravosuđe u slučaju Sanader vodi istragu i protiv jednog člana njegove obitelji te protiv još jedne - "treće osobe", ali nije otkrio tko su član Sanaderove obitelji i "treća osoba".

On je potvrdio da je povod za istragu sumnja u pranje novca. Koenig nije bio dostupan Hini za pitanja o drugim detaljima iz istrage.

Jedna tirolska banka prije tjedan dana podnijela je prijavu zbog sumnje u pranje novca protiv Sanadera. Mediji su pisali o postojanju bankovnog poslovnog računa na ime Ive Sanadera, kao i jednoga na ime njegova pokojnog oca, na kojima se navodno nalazi iznos od milijun eura, te da je moguće riječ o pronevjerenom državnom novcu koji je preko tvrtke Fimi media dospio iz državnih tvrtki, prenosi APA.

Sanader je od 10. prosinca kada je temeljem hrvatske potjernice uhićen u Austriji na putu za Sloveniju u pritvoru u Salzburgu.

Sanader je u Innsbrucku, u kojemu je studirao, prije tri mjeseca osnovao savjetničko poduzeće, piše APA i dodaje da njegov brat Miroslav živi u Tirolu, gdje radi kao učitelj i prevoditelj te je politički je aktivan.(hina/metro-portal)

22.12.2010. 14:27:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh