« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
SUD POTVRDIO

Sanader stiže u Hrvatsku unutar 14 dana

Sanader bi mogao biti izručen i zajedno s dvije osobe osumnjičene za prijevoz droge, koje se kao i on nalaze u pritvoru u Salzburgu

Ivo Sanader
Ivo Sanader (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

sanader izručenje

Zemaljski sud u Salzburgu u ponedjeljak je primio dokument kojim austrijska ministrica pravosuđa Beatrix Karl odobrava izručenje bivšeg presjednika hrvatske vlade Ive Sanadera Hrvatskoj, nakon čega hrvatske vlasti trebaju utvrditi detalje izručenja, izjavio je glasnogovornik suda u Salzburgu, a cititra ga Hina.

"Sad Hrvatska mora organizirati izručenje i odrediti hoće li ono uslijediti redovitom zrakoplovnom linijom ili vlastitim zrakoplovom. Čekamo odgovarajući nalog iz Hrvatske", izjavio je potpredsjednik i glasnogovornik zemaljskog suda u Salzburgu Imre Juhasz za austrijsku novinsku agenciju APA.

"Pretpostavljamo da će se sve dogoditi unutar roka od 14 dana, a izručenje može uslijediti i relativno brzo", dodao je Juhasz.

Sanader bi mogao biti izručen i zajedno s dvije osobe osumnjičene za prijevoz droge, koje se kao i on nalaze u pritvoru u Salzburgu. Austrijsko ministarstvo pravosuđa odobrilo je i njihovo izručenje, izjavio je glasnogovornik. Dvoje hrvatskih državljana, 36-godišnjeg muškarca i njegovu 34-godišnju djevojku policija je uhitila u Koruškoj 12. travnja sa 105 kilograma kokaina. I oni su poput Sanadera pristali na pojednostavljeni postupak izručenja.

Prema austrijskim ekstradicijskim propisima, država u koju se osoba izručuje mora organizirati tehničke preduvjete za iručenje, rekao je Juhasz. Uprava salzburškog zatvora pretpostavlja da će Sanader najprije biti prebačen iz Salzburga u zatvor Beč-Josefstadt, nakon čega bi letom iz bečke zračne luke Schwechat bio prebačen u Hrvatku. Međutim, postoji i mogućnost da se Sanadera prebaci iz Salzburga izravnim letom u Hrvatsku.

11.07.2011. 17:05:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh