« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
SUPPAN:

Sanader se ne namjerava protiviti izručenju

Bivši hrvatski premijer bi sutra trebao čuti sve što hrvatske vlasti imaju protiv njega, izjavi je Sanaderov austrijski odvjetnik

Werner Suppan
Werner Suppan (Šime Šokota/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Austrija

,

uhićenje

,

izručenje

,

Werner Suppan

Bivši predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader ne će se protiviti izručenju u Hrvatskoj, izjavio je večeras za RTL televiziju Sanaderov austrijski odvjetnik Werner Suppan. Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader se na saslušanju pred sucem u Salzburgu nije usprotivio izručenju Hrvatskoj, rekao je odvjetnik Suppan i dodao kako je "gospodin Sanader dobro". Podsjetio je kako je Sanader bio na putu prema Zagrebu, a njegovi zagrebački odvjetnici u kontaktu s hrvatskim vlastima.

"Sutra će čuti sve što hrvatske vlasti imaju protiv njega", rekao je odvjetnik Suppan, naglasivši kako Sanader želi čim prije doći u Zagreb kako bi razjasnio sva pitanja jer se ne osjeća krivim. Bivšem hrvatskom premijeru dežurni je sudac saveznog suda u Salzburgu danas odredio zadržavanje u ekstradicijskom pritvoru u trajanju od najmanje 14 dana, objavili su popodne austrijski mediji, pozivajući se na izjavu državne odvjetnice Barbare Fichtinger. Prema riječima njegova mlađeg brata Miroslava koji je dao izjavu za austrijski Kurier, Sanader se želio se vratiti u Hrvatsku i predati se vlastima.

"Bio sam s Ivom u petak u mojem auto u Tirolu na putu", kazao je Miroslav Sanader za austrijski list.

Mlađi brat bivšeg hrvatskog premijera već dvije godine živi u blzini Innsbrucka. Brat ex hrvatskog premijera kazao je da je Sanader legalno otputovao iz Hrvatske na višednevni službeni put. Kada je saznao da je izdan uhidbeni nalog, dodao je, želio se vratiti u Hrvatsku i predati vlastima. Jedan njegov odvjetnik trebao ga je doći po njega u Austriju, dodaje Kurier. Braća su bila zajedno u Miroslavovom autu i vozila su se prema mjestu gdje su se trebali naći s odvjetnikom kada je Ivo Sanader uhićen. Dežurni istražni sudac saveznog suda u Salzburgu u subotu prijepodne odredio je bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu ekstradicijski pritvor, javljaju austrijski mediji pozivajući se na izjavu državne odvjetnice Barbare Fichtinger. Ekstradicijski pritvor trajat će najmanje 14 dana, kazala je Fichtinger. Sanader je morao odgovoriti na pitanje o svom identitetu, a navodno je na saslušanju bio nazočan i odvjetnik. Bivši hrvatski premijer je zdravstveno i fizički u dobrom stanju, kazao je predstavnik suda u Salzburgu Dietmar Knebel, navodi austrijska novinska agencija APA, dodajući da je prvi zdravstveni pregled obavljen i da je dobro prošao, a Sanadera će u ponedjeljak pregledati liječnik. Prema navodima austrijske agencije, Sanader dijeli zatvorsku ćeliju sa zatvorenikom osumnjičenim za krađu. (hina/metro-portal)

11.12.2010. 20:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh