« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Sanader održao predizborni skup u Slavonskom Brodu

Premijer se držao hvale o dobrom 'brođenju' Vlade kroz krizu i usput napao oporbu.

(Danijel Soldo, CROPIX)
Više o

HDZ

,

Josip Friščić

,

Đurđa Adlešič

,

Ivo Sanader

,

HNS

,

SDP

,

lokalni izbori

,

predizborna kampanja

,

HDZ-HSS-HSLS- HSU

,

Nikica Stevanović

,

Krunoslav Glavač

,

Danijel Marušić

Na središnjem predizbornom skupu koalicije stranaka HDZ-HSS-HSLS- HSU za lokalne izbore u Brodsko- posavskoj županiji i Slavonskome Brodu, predsjednik HDZ-a Ivo Sanader poručio je kako su i spremni i kadri suočiti se sa svakim izazovom te naći rješenje.

Pri tome je posebno naglasio kako se Vlada kojoj na čelu uspješno nosi s globalnom svjetskom krizom što je, istaknuo je, potvrdio i MMF. "Nakon dva puna tjedna i razgovora sa čitavim nizom ljudi i iz vlasti i oporbe dali su ocjenu da hrvatska Vlada dobro brodi kroz ovu krizu", rekao je Sanader.

SDP i HNS Sanader je optužio da promjene Ustava, koje se moraju donijeti zbog usklađivanja sa Europskom unijom, uvjetuju time da se zabrani glasovanje Hrvatima izvan Hrvatske. "To nije dopustivo i to ne možemo prihvatiti jer su svi građani Hrvatske jednaki pred Ustavom", rekao je i dodao kako SDP nije odustao niti od zahtjeva za izbacivanjem vjeronauka iz škola. Pozivajući zato okupljene da svoj glas na predstojećim lokalnim izborima daju koaliciji HDZ, HSS, HSLS i HSU-a, Sanader je poručio i "kako je glas za SDP i drugi blok glas za legalizaciju i dekriminalizaciju droga."

"Mi to ne želimo. Mi mladima izgradnjom dvorana i stadiona želimo omogućiti da se bave sportom i projektima u obrazovanju osigurati više standarde", rekao je predsjednik HDZ-a.

Na večerašnjem skupu u Slavonskome Brodu govorili su i čelnici HSS-a i HSLS-a Josip Friščić i Đurđa Adlešič. Hvaleći program Vlade zauzeli su se za ravnomjeran razvoj Hrvatske i posebno ulaganje u Slavoniju.

Ambiciozne programe razvoja Slavonskoga Broda i Brodsko Posavske županije za sljedeće četiri godine ako dođu na vlast predstavili su kandidati za gradonačelnike Slavonskoga Broda i Nove Gradiške Nikica Stevanović i Krunoslav Glavač te kandidat za brodsko-posavskog župana Danijel Marušić. (hina/metro-portal)

05.05.2009. 22:29:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh