« Hrvatska
objavljeno prije 16 godina

Sanader: Hrvatska će učiniti sve što može za Laptala

Hrvatski premijer obećava da će se založiti kod svog grčkog kolege za nesretnog hrvatskog kapetana.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Todorić/CROPIX)
Više o

Kristo Laptalo

,

Ivo Sanader

Predsjednik Vlade Ivo Sanader najavio je da će ponovno pisati grčkom premijeru Karamanlisu u vezi sa slučajem kapetana Krista Laptala te da će Hrvatska učiniti sve što je u njenoj moći za njega.

U intervjuu koji objavljuje sutrašnji broj Jutarnjeg lista, premijer Sanader podsjeća da je već prije pisao premijeru Karamanlisu, "moleći ga da učini sve što je u njegovoj moći, poštujući trodiobu vlasti, da se slučaj kapetana Laptala što prije riješi".

"I ja ću to opet napraviti, sve dok se stvari ne pokrenu. Predsjednik Mesić je također pisao svome grčkom kolegi, predsjedniku države, a gradonačelnica Dubrovnika osobno je zbog Laptala putovala u Grčku. Učinit ćemo, svi zajedno, sve što je u našoj moći da pokušamo izvući tog čovjeka".

"Da smo u Europskoj uniji i NATO-u, sigurno bi naš položaj i u ovom problemu bio puno jači. Ja ne znam bismo li i tada mogli brzo rješavati stvari. Ali bilo bi nam lakše. I bit će nam lakše i bolje", rekao je Sanader.

Grčki sud u patrasu osudio je nepravomoćno dubrovačkog kapetana Kristu Laptala na 14 godina zatvora i 200.000 eura. Na brodu na kom je Laptalo bio zapovjednik nađeno je 51 kilogram kokaina. (HINA/METRO)

18.07.2008. 23:53:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh