« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
STVARNO?

Šampon je potpuno nepotreban?

Ma kako to sad vama zvučalo, psi koji se peru jednom tjedno imaju gotovo isti miris kao i oni koji se ne peru... a isto vrijedi i za ljude!

Šampon vam ne treba
Šampon vam ne treba (Arhiva)
Više o

suhi šampon

,

pranje kose

Šamponi su posebna industrija koja nas svakodnevno bombardira raznoraznim čudesnim sastojcima koji će našu kosu pretvoriti u pravu grivu, no izgleda da se radi samo o sjajnom marketingu, a ne potrebi...

Naime, ma kako to sad vama zvučalo, psi koji se peru jednom tjedno imaju gotovo isti miris kao i oni koji se ne peru, što je nametnulo pitanje vrijedi li isto i za ljude. Australski nacionalni radio odlučio je provesti malo istraživanje u koje je uključio 523 zainteresiranih ljudi u šest tjedana.

ABC Radio je na ovaj potez navelo otkriće da Matthew Parris, bivši član britanskog parlamenta i kolumnist "London Timesa", više od 20 godina nije koristio šampon, ali se hvalio da je njegova kosa sjajna i bez mirisa.

Osobe koje su sudjelovale u istraživanju nisu smjele koristiti šampon ili bilo kakvo drugo sredstvo za pranje nego samo vodu. - Nema sumnje da je to izazvalo kontroverze - kazao je Parris. - Lučimo dosta masti, ali ne više nego što trebamo. Mi je skidamo ali pojačano lučenje masti u kosi prestat će ako je prestanemo uklanjati - zaključio je.

Istraživanje australskog radija potvrdilo je Parrisovu teoriju. Čak 86 posto ispitanika kazalo je da im kosa izgleda i miriše jednako, ako ne i bolje, nego kada koriste šampon. Samo je 14 posto sudionika "istraživanja" i dalje tvrdilo da je za čistu kosu nužan šampon

31.08.2019. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh