« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
JEEE :)

Samoborom zavladale maske, počeo 188. Samoborski fašnik

Galamite, norite, šajbajte i ločite dok se ne ukočite. Izbacite iz sebe svu muku i zločestoću i sledi vam nagrada za vrhunsku bedastoću. Imamo vizu, skurimo krizu!

Krenulo fašničko ludilo u Samoboru
Krenulo fašničko ludilo u Samoboru (Arhiva)
Više o

Samoborski fašnik

,

2014

Samobor je dobio novu vlast, proglašena je 188. Slobodna fašnička republika! Mimo bilo kakve izborne procedure Princ Fašnik, Sraka, Sudec i Fiškal preuzeli su u petak ključeve grada iz ruku zamjenice gradonačelnika Sanje Horvat Iveković i predsjednika Gradskog vijeća Branimira Šiljka te okupljenom pučanstvu objavili da do 4. ožujka na Samoborskom fašniku vladaju posebna pravila.

- Galamite, norite, šajbajte i ločite dok se ne ukočite. Izbacite iz sebe svu muku i zločestoću i sledi vam nagrada za vrhunsku bedastoću. Imamo vizu, skurimo krizu! - slavodobitno je poručio Princ.

Dobre vibracije iz Fašničke republike prve večeri odaslali su maskirani gosti iz Senja, Brista, Cavtata i Čapljine (BiH) te Bailatino i Kuburaško društvo Gromovnik. Proglašeni su i prvi pobjednici, a to je u konkurenciji srednjih škola Centar Lug as programomM „Hrvatska-Brazil". Održana je i prva revija maski, a u glazbenom dijelu nastupile su grupe Rubikon, Begini i Black & White.

Cjelodnevni programi pripremljeni su u dva fašnička vikenda u centru Samobora te pod fašničkim šatorom, u lunaparku, na klizalištu u bivšoj vojarni i u 25 samoborskih ugostiteljskih objekata. Ulaz na sva događanja je besplatan, a u dva fašnička vikenda neće biti niti naplate parkiranja u Samoboru. Osigurana je i besplatna autobusna linija iz Samobora za Zagreb u noći sa subote na nedjelju u 2 i 30 sati te u 4 sata.

NAJAVA 1. FAŠNIČKE SUBOTE

Program 188. Samoborskog fašnika nastavlja se u subotu, 22. veljače. Od 10 sati počinje dječji program uz maskirane povorke iz cijele Hrvatske, a od 13 sati program za sve uzraste uz nastupe Sambe Senj, Gradske glazbe Samobor, Samoborskih i Svetonedeljskih mažoretkinja, gostiju iz Brista, Cavtata, Bistre, Karlovca i Čapljine. Od 16 sati nastupaju Babina špajza, Band 4za5, Zuzana, SalSam i Shimmyice. U 18:30 svoj Zahod za zapošljavanje predstavlja KUD Oštrc, a od 20 sati počinje noćni glazbeni program uz SUDAR percussion, Brain Holidays i Tao Šank na središnjoj pozornici te Maju Šuput i Daddy Cool band u fašničkom šatoru. Od 10 do 12 sati i od 15 do 17 trajat će i likovne radionice za djecu u Maloj dvorani POU Samobor, a od 13 sati svoja vrata otvaraju i tabori mjesnih odbora u Livadićevoj ulici.

Prvog vikenda održavaju se i dvije revije maski; od 14 sati maskiranih obitelji, a od 19:30 pojedinaca i grupe. Najboljim maskama pripast će na kraju fašnika i vrijedne nagrade. 

22.02.2014. 14:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh