« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
HMM ...

Sami birajte izgled novih i skupljih registarskih pločica

Ministarstvo unutarnjih poslova predstavilo je danas prijedloge novih registracijskih pločica s europskim logom i pozvalo javnost na sudjelovanje u javnoj raspravi

Uključite se u javnu raspravu
Uključite se u javnu raspravu (MUP)
Više o

nove registarske pločice

,

nove osobne iskaznice

Zasad su napravljena četiri moguća rješenja izgleda novih registracija. Po nekim rješenjima redizajnirane pločice mogle bi zadržati sadašnja registracijska područja, odnosno oznake gradova, ili dobiti oznake još nekih gradova. Jedno od rješenja predviđa da se umjesto oznaka gradova uvedu slovne ili brojčane oznake županija, a predloženo je i uvođenje novih registracija koje ne bi imale oznake ni gradova niti županija.

Predstavnici MUP-a pozvali su javnost da se u idućih mjesec dana, odnosno do 11. siječnja 2014., uključe u javnu raspravu o novim registracijama.

Nove registracijske oznake počele bi se postupno uvoditi od sredine iduće godine, a njihova cijena ovisit će o konačnom izgledu, ali ne bi trebala biti skuplja više od deset posto od sadašnje cijene. Tablice će se možda postupno uvoditi desetak godina, a to će ovisiti o interesu građana.

Osim novih registracija u Hrvatskoj su zbog ulaska u Europsku uniju već promijenjeni brojni dokumenti, od osobne iskaznice do vozačke i prometne dozvole, a prema novom Zakonu o prebivalištu određeni su precizniji uvjeti prijave prebivališta i vođenja zbirke podataka o prebivalištu.

Kako sudjelovati u javnoj raspravi koja započinje danas 11. prosinca 2013. i traje 30 dana, odnosno do 11. siječnja 2014. godine? 

U tom razdoblju zainteresirana javnost ima mogućnost uputiti svoje prijedloge i primjedbe ispunjavanjem Obrasca i slanjem na adresu e-pošte savjetovanje@mup.hr. Nakon završenog internetskog savjetovanja sve pristigle primjedbe objavit će se na internetskoj stranici MUP-a RH.

11.12.2013. 15:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh