« Zagreb
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
DOĐITE

Sajam za zrele generacije PRAVO DOBA 16.-18. svibnja 2019.

Tri dana Zagrebački velesajam bit će mjesto je na kojem se nudi zabava, edukacija, rekreacija, zdravstveni pregledi i savjetovanja

PRAVO DOBA sajam za zrele generacije i cijele obitelji
PRAVO DOBA sajam za zrele generacije i cijele obitelji (ZV)
Više o

Zagrebački velesajam

,

sajam

,

Pravo doba

PRAVO DOBA sajam za zrele generacije i cijele obitelji održat će se od četvrtka 16. do subote 18. svibnja 2019. na Zagrebačkom velesajmu u paviljonima 7 i 7a.

Tri dana Zagrebački velesajam bit će mjesto je na kojem se nudi zabava, edukacija, rekreacija, zdravstveni pregledi i savjetovanja, ali će se govoriti i o temama i problemima s kojima se susreću starije generacije, a tiču se življenja u zreloj dobi.

Na Sajmu će svoje proizvode i usluge prezentirati 83 izlagača i suizlagača.

Jedna od tema je zapošljavanje umirovljenika, pa svi zainteresirani za dodatnu zaradu mogu dobiti korisne informacije na ovom Sajmu. Lječilišta, toplice, zdravstvene ustanove prezentirat će svoje usluge i nuditi pogodnosti.

Ulaskom u pedesete i šezdesete godine pojavljuje se dovoljno slobodnog vremena za putovanja, bavljenje aktivnostima koje su do tada bile zanemarivane uslijed roditeljskih, poslovnih i drugih obaveza. Zbog toga će na Sajmu sudjelovati i turističke agencije sa zanimljivim programima putovanja, a različite kreativne radionice možda Vas potaknu da pronađete novi hobi.

Ponekad se pojavi i potreba za dodatnom njegom i upotrebom pomagala, stoga će domovi za starije osobe na PRAVOM DOBU prezentirati svoju ponudu, a tvrtke s opremom i pomagalima koja olakšavaju kretanje i svakodnevne aktivnosti će ponuditi svoje proizvode i savjetovati o njihovoj primjeni.

Dom zdravlja Zagreb - Centar kao referentno mjesto za zdravo i aktivno starenje obavljat će besplatne preglede (tjelesna težina i visina, indeks tjelesne mase, krvni tlak, šećer u krvi, zasićenost periferne krvi kisikom, spirometrija, opseg struka i bokova, ispitivanje sluha i vida, pregled kože, EKG, mjerenje udjela masnog tkiva i savjetovanje sa nutricionistom) uz završnu konzultaciju s liječnikom.

Sve prednosti (i eventualni nedostaci) zapošljavanja u mirovini razmatrati će se na okruglom stolu "Zašto je dobro zaposliti se u mirovini?", a pripremljen je okrugli stol na temu „Godine(ni)su važne-tek se zagrijavamo!".

Na Trgu kreativnih vještina svakodnevno će se održavati različite radionice: izrada slika tomago tehnikom, radionica s glinom, izrade cvjetnih aranžmana od tkanine, origami radionice, izrada nakita od recikliranog papira i keramike, izrada ukrasnih jastučića itd.

Ističemo i modnu reviju Tri generacije - tri gracije.

I ljubitelji kvizova će doći na svoje. U subotu, od 12,00 do 14,00 sati, na otvorenoj pozornici održat će se kviz znanja. Odmor uz knjigu ili časopis nudi se u Čitaonici, u kojoj se može sudjelovati i u razmjeni knjiga.

Program sajma PRAVO DOBA 

Organizator PRAVOG DOBA je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb - Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put.

Radno vrijeme sajma PRAVO DOBA je od 10,00 do 18,00 sati. Ulaz na Sajam je besplatan.

14.05.2019. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh