« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA

Šahtar razbio Dinamo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/CROPIX)
Više o

Dinamo

,

Liga prvaka

,

Liga UEFA

,

Šahtar

Iako je Dinamo istrčao na teren u prilično ofenzivnoj postavi, početak utakmice pripao je Šahtaru koji se postavio visoko, dočekujući Dinamove veznjake već na 30-ak metara od njihovog gola, stišćući po cijelom terenu.

Jedini koji je na početku nešto pokušavao odigrati bio je Morales, čija je lopta u 5. minuti prohujala tik kraj vratnice. Da je ušla, tko zna na koju bi stranu otišla utakmica. Ovako, Dinamo je uspio uspostaviti terensku ravnotežu, no Šahtar je postajao sve opasniji.

Par minuta prije kraja poluvremena Chago, koji je ušao umjesto impresioniranog Badelja, je pokušao riješiti opasnu situaciju dodavanjem u šesnaestercu. Loptu je mirno uzeo Adriano i rutinirano s par metara savladao Kelavu.

Drugo poluvrijeme je na samom početku donijelo izjednačenje sjajnim udarcem Balabana iz slobodnog udarca u 57. minuti, no to je bilo sve od Dinama. Šahtar je ubacio u višu brzinu i nova promjena u Dinamu donijela je novog kiksera, Lovrena. Ševčuk ga je izvozao na lijevoj strani, ubacio u sredinu gdje je Brandao bez problema ubacio u gol. Potvrda pobjede došla je par minuta kasnije kada je Willian od vratnice postigao konačnih 3-1.

Još jedna jesen bez Lige prvaka u Maksimiru, a što se tiče Lige Uefa, protivnik u kvalifikacijskim utakmicama saznat će se u petak. Prošle je godine to bio Ajax, no tada je Dinamo imao Modrića i raspoloženog Mandžukića, a sada je ostao na nedostojnim zamjenama. (METRO)

28.08.2008. 08:44:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh