« Hrvatska
objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana
MDA..

Safe stay in Croatia - ideja ili prava provedba

Hrvatska uvodi nacionalnu oznaku "Safe stay in Croatia" ili "Hrvatska, vaša sigurna destinacija", čime poručuje da se u turizmu i povezanim djelatnostima primjenjuju sigurnosni i zdravstveni protokoli zbog pandemije

Safe stay in Croatia
Safe stay in Croatia (Arhiva)
Više o

turizam

,

Safe stay in Croatia

Projekt i oznake "Safe stay in Croatia" te novu prateću web stranicu, koja kreće u četvrtak, na konferenciji za medije predstavili su ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, voditeljica tog projekta u Ministarstvu turizma i sporta Monika Udovičić te direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić.

Oznaka besplatna

Na novoj web stranici safe.croatia od potencijalnih 200.000 subjekata u turizmu koji bi mogli nositi te oznake, već prvog dana stranice na nju za to prijavilo više od 300, a vjeruje da će ih biti i više, i iz drugih sektora, jer je oznaka besplatna.

Na oznaci je i QR kod putem kojeg turisti mogu doći i do raznih informacija o pojedinom objektu, odredištu i druge, a sve će se promovirati i na stranim tržištima u ožujku i travnju, kazao je direktor HTZ-a Staničić.

Na web stranici je sve prevedeno na osam jezika, a tu je i karta Hrvatske s epidemiološkom situacijom po regijama, što će se 'update-at' svakih 14 dana, no u svemu je važno da se svi pridržavamo svih mjera, da budemo oprezni i zbog sebe i turista, dodao je direktor.

Veću potražnju turista za Hrvatskom ne očekuje još za Uskrs, ali vjeruje da će se od Uskrsa do Duhova povećavati, a na pitanje novinara odgovorila je i da će Vlada nastaviti s potporama i pratiti poslodavce.

26.02.2021. 18:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh