« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
NIŠTA OD POVLAČENJA

SAD se mora brinuti i čuvati strateške kapacitete u Aziji

Sjedinjene Države trebaju održati snažne veze s Pakistanom i ne bi trebale smrt Osame bin Ladena iskoristiti kao motiv za brzi odlazak iz Afganistana

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Afganistan

,

Pakistan

,

Dick Cheney

U razgovoru u emisiji "Fox News Sunday" bivši potpredsjednik SAD-a Dick Cheney je rekao da je od ključne važnosti za SAD da ostane angažiran u južnoj Aziji i ne dopusti da sumnje u Pakistan, povezane sa skrivanjem bin Ladena u toj zemlji, naruše taj strateški odnos.

"Ako se okrenemo i udaljimo od Pakistana, Afganistana ili tog dijela svijeta općenito, bojim se da ćemo kasnije naići na nevolje. Mi imamo interes u onome što se događa u tom dijelu svijeta", rekao je Cheney.

"Mi se moramo brinuti za taj interes i čuvati naše strateške kapacitete tamo. Mislim da moramo održavati odnose, djelatne odnose, s Pakistanom, Afganistanom i ostalima. Ne mislim da bi trebali požuriti prema izlazima", rekao je Cheney.

Cheney je bio ministar obrane SAD-a tijekom prve invazije SAD-a na Irak a kao potpredsjednik u vladi Georgea W. Busha bio je aktivno uključen u definiranje vojne strategije SAD-a u "ratu protiv terorizma".

08.05.2011. 19:30:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh