« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
UKRAJINA

SAD poručuje Rusiji da prestane s provokacijama

Bijela kuća upozorila je u četvrtak Rusiju da poštuje ukrajinski suverenitet i teritorijalni integritet te Moskvi poručila da izbjegava 'provokativno' ponašanje

Rusija provocira, SAD upozoravaju
Rusija provocira, SAD upozoravaju (Arhiva)
Više o

SAD

,

Ukrajina

,

Rsuija

,

provokacije

'Snažno podupiremo ukrajinski teritorijalni integritet i suverenitet, a to očekujemo i od drugih zemalja', rekao je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney.

Ruski predsjednik Vladimir Putin zapovjedio je u srijedu da 150 tisuća ruskih vojnika bude spremno za vojne vježbe, a u četvrtak je Rusija i lovačke zrakoplove stavila u punu pripravnost.

'Pozorno pratimo jučer najavljene ruske vojne vježbe uz ukrajinsku granicu. Očekujemo da Rusija bude transparentna u vezi s tim aktivnostima i da izbjegava provokativne postupke', dodao je Carney.

'Poručujemo im da ne poduzmu ništa što bi se moglo pogrešno shvatiti ili voditi u zabludu u ovome osjetljivom trenutku', rekao je.

Upozorenje Bijele kuće u skladu je s upozorenjima drugih vodećih američkih dužnosnika, među ostalima i ministra obrane Chucka Hagela i državnoga tajnika Johna Kerryja. Kerry je u srijedu rekao kako bi vojna intervencija u Ukrajini bila 'teška pogreška' te da SAD razmatra mogućnost davanja bankovnih jamstava u vrijednosti od milijardu dolara i dodatnu financijsku pomoć Kijevu.

28.02.2014. 08:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh