« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
suradnja

SAD i Ukrajina osnovali radnu skupinu za energetsku sigurnost

Skupina treba pridonijeti reformama i većoj sigurnosti u energetskom sektoru

Nuklearna elektrana
Nuklearna elektrana (Getty Images)
Više o

SAD

,

nuklearna energija

,

nuklearna suradnja

,

energetska sigurnost

"Vlade SAD i Ukrajine toplo pozdravljaju stvaranje Bilateralne radne skupine za energetsku sigurnost, pod okriljem Komisije za bilateralno partnerstvo", naveo je u priopćenju State Department.

Radnom skupinom će predsjedavati veleposlanik Richard Morningstar, posebni izaslanik State Departmenta za euroazijsku energetiku, i zamjenik ukrajinskog ministra energetike Sergej Pavluša.

Na inauguralnoj sjednici radne skupine 28. listopada, dvije su strane razgovarale o zajedničkom radu na jačanju energetske sigurnosti Ukrajine i Europe, te razmotrili rezultate provedbe projekata u Ukrajini, namijenjenih jačanju njezine energetske sigurnosti.

Prema navodima američkog Državnog tajništva, posebno se razgovaralo o aktualnoj tehničkoj pomoći SAD-a u reformama ukrajinskog sustava gradskih toplana te suradnji u povećanju energetske učinkovitosti.

Dvije su strane također razgovarale o promicanju suradnje privatnih sektora u energetskom razvoju, i važnosti suradnje na projektima u nuklearnoj energiji. (hina/metro-portal)

29.10.2009. 06:46:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh