« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
sdp traži smjenu

Sabor u petak raspravlja o Kalmeti

Vlada i HDZ stali su u obranu kolege tvrdeći da nijedan ministar ne može nadzirati sve što se događa u njegovom resoru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

HDZ

,

Sabor

,

SDP

,

Božidar Kalmeta

,

HAC

,

kosor

Hrvatski sabor sutra će sjednicu nastaviti raspravom o SDP-ovu zahtjevu za izglasavanje nepovjerenja ministru mora, prometa i infrastrukutre Božidaru Kalmeti, kojega u SDP-u smatraju politički odgovornim za mnoge afere u njegovu resoru.

SDP-ovci su krajem prošlog mjeseca u saborsku proceduru uputili zahtjev za smjenu Kalmete, kojega smatraju politički odgovornim za, kako kažu, teški kriminal i korupciju u cestogradnji, željeznicama te poštanskim uslugama.

Ministar Kalmeta javno je opovrgnuo političku odgovornost za afere u HAC-u, HC-u i HŽ-u te u Hrvatski poštama. Istaknuo je i kako nije mogao znati sve što se događa u mnogim tvrtkama u njegovu resoru, te da zato ne pristaje na "zapovjednu odgovornost".

Danas je najavio da će na SDP-ov zahtjev da ga se smijeni u Saboru odgovoriti činjenicama i argumentima, bez politike, jer su, kako je rekao, za politički obračun primjerena druga mjesta i prigode, predizborna kampanja i izbori. Također je rekao da je pripremio poseban materijal, koji je prihvatila i vlada, u kojemu odgovara na SDP-ove navode.

Vlada i HDZ i prije su stali u obranu ministra Kalmete tvrdeći da nijedan ministar, posebno ne onaj s tako velikim resorom poput njegova, ne može nadzirati sve što se ondje događa. Vladino i Kalmetino negiranje ministrove odgovornosti za mnoge afere SDP, pak, smatra porukom da vlada ne namjerava stati na kraj korupciji i kriminalu. (hina/metro-portal)

10.12.2009. 22:12:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh