« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
1. PROSINCA

Sabor raspisuje referendum o braku?

Iako je nekoliko saborskih klubova tijekom rasprave iznijelo mišljenje kako bi Sabor trebao tražiti ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja, tome su se žestoko usprotivili i SDP i HDZ

Sabor neće čekati Ustavni sud?
Sabor neće čekati Ustavni sud? (Arhiva)
Više o

Sabor

,

ustav

,

promjena ustava

,

referendum o braku

Zastupnici će zasjedanje ujutro nastaviti raspravom o izvješćima o radu kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda za 2011. i 2012. godinu, a glasovanje se, uobičajeno, očekuje oko podneva.

Saborski Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav prihvatio je amandmane HDZ-a na prijedlog Odluke o raspisivanju referenduma, po kojima će građani na referendumu odlučivati o samoj izmjeni Ustava, a ne samo o pokretanju ustavnih promjena, kako su to vladajući ranije planirali.

Prihvaćen je i amandman po kojem bi se definicija braka kao životne zajednice muškarca i žene, u slučaju da građani potvrdno odgovore na referendumsko pitanje, unijela u članak Ustava kojim se štiti obitelj, kako su to tražili inicijatori referenduma.

Iako je nekoliko saborskih klubova tijekom rasprave iznijelo mišljenje kako bi Sabor trebao tražiti ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja, tome su se žestoko usprotivili i SDP i HDZ.

08.11.2013. 08:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh