« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ipak

Sabor prihvatio izvješće Mladena Bajića

Sabor je danas izabrao i pet novih članova Programskog vijeća HRT-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

HRT

,

Mladen Bajić

,

Hrvatski sabor

,

Sanja Modrić

,

Želimir Mesarić

,

Zvonko Milas

,

Dragan Crnogorac

,

Damir Grubiša

Hrvatski sabor danas je sa 70 glasova za i 27 protiv prihvatio izvješće glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića o radu državnih odvjetništava u 2008.

Osim toga, Sabor je imenovao i pet novih članova Programskog vijeća HRT-a, koji će zamijeniti članove kojima istječe mandat.

Na prijedlog vladajuće većine, u Programsko vijeće HRT-a ponovo su imenovani Želimir Mesarić i Zvonko Milas te, kao novi član, Dragan Crnogorac, a na prijedlog oporbe članovi Vijeća postali su Damir Grubiša i Sanja Modrić.

Saborska većina nije prihvatila zaključak HNS-a kojim se Programsko vijeće kanilo obvezati da do iduće saborske sjednice parlament izvijesti o najaktualnijim događajima na HTV-u.

Potporu većine u Saboru dobilo je i godišnje izvješće o poslovanju Fine.

Sabor je donio novi Zakon o platnom prometu, koji je usklađen s propisima EU, te izmijenio Zakon o obvezama i ustavno-pravnim odnosima u zračnom prometu.

Članstva u Komisiji za kontrolu postupaka javne nabave razriješen je Ante Perdić, na čije je mjesto imenovana Rožika Gužvanj.

Zastupnici su HEP-u dodijelili koncesiju za korištenje vode snage radi proizvodnje električne energije u hidroelektrani Lešće na rijeci Dobri, potvrdili Konvenciju o radu pomoraca iz 2006., dok je prijedlog zakona o pravosudnoj akademiji upućen u drugo čitanje.

Predsjednik Sabora Luka Bebić izvijestio je zastupnike da će međustranačka radna skupina - u sastavu koje su HDZ-ovci Ana Lovrin, Emil Tomljanović i Vladimir Šeks, SDP-ovci Neven Mimica, Ingrid Antičević Marinović i Josip Leko, HNS-ovac Goran Beus Richembergh, IDS-ovac Marin Brkarić, HSS-ovac Stanko Grčić i SDSS-ovac Milorad Pupovac - idućeg utorka početi s radom na zajedničkom prijedlogu ustavnih promjena. (hina/metro-portal)

23.10.2009. 15:24:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh