« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
GORAN SUIĆ

Sa Sanaderom nismo razgovarali o jamčevini

S bivšim premijerom Ivom Sanaderom njegov zagrebački braniteljski tim u Salzburgu nije razgovarao o mogućem zahtjevu da ga se uz jamčevinu pusti na slobodu

Suić je rekao da Sander nema nikakvih primjedbi na pritvorske uvjete
Suić je rekao da Sander nema nikakvih primjedbi na pritvorske uvjete (Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

pritvor

,

jamčevina

,

Goran Suić

 "S našim klijentom nismo razgovarali o jamčevini niti o bilo kakvim postupcima u Austriji jer je za to zadužen njegov bečki braniteljski tim", izjavio je odvjetnik Goran Suić. Nije želio odgovoriti na upit hoće li se Sanader danas odazvati zahtjevu parlamentarnog povjerenstva austrijske pokrajine Koruške i videovezom iz pritvora dati iskaz o aferi Hypo. Davanje iskaza zakazano je za 13 sati.

Suić je rekao da Sander nema nikakvih primjedbi na pritvorske uvjete, da se osjeća vrlo dobro i da je dobrog zdravstvenog stanja. Dodao je kako očekuje da će braniteljski tim idućeg tjedna imati više informacija o predmetu i istrazi koju protiv Sanadera u Zagrebu vodi USKOK.

Zagrebački odvjetnički tim posjetio je jučer Sanadera, a nakon dva i pol sata razgovara nisu željeli davati izjave, rekavši da su se tako dogovorili sa svojim branjenikom. Zasad ostaje nepoznato i hoće li se Sanader na novom saslušanju pred istražnim sucem, zakazanim za 27. prosinca, protiviti hrvatskom zahtjevu za izručenjem.

Republika Hrvatska je zatražila Sanaderovo izručenje jer ga sumnjiči za udruživanje s ostalim osumnjičenima u korupcijskoj aferi "Fimi media" te zbog zloporaba položaja i ovlasti u slučaju nezakonitog poslovanja HEP-a i Diokija. USKOK je protiv njega pokrenuo istragu, a sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog bijega i utjecaja na svjedoke. (hina/metro-portal)

22.12.2010. 12:37:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh